FreePrograms.me

Jak se zbavit chyby „Vaše připojení není zabezpečené“ v prohlížeči Google Chrome?

Как избавиться от ошибки "Ваше подключение не защищено" в браузере Google Chrome?

Mnohokrát bylo řečeno, že hlavním nástrojem pro práci na internetu jsou prohlížeče. A také se mnohokrát opakovalo, že dnes je jich poměrně velké množství různé prohlížeče. Některé prohlížeče jsou velmi oblíbené a některé jsou velmi průměrné. Prohlížeč, jako je tento, můžete bezpečně přidat do seznamu oblíbených prohlížečů: Google Chrome. Dnes se podíváme na velmi častou chybu, která se v tomto prohlížeči vyskytuje. Představte si tuto situaci. Pravidelně používáte prohlížeč Google Chrome a vše funguje dobře. Ale v jednom náhodném okamžiku při přechodu na nějaký web se stránka webu nenačte, ale místo toho se objeví chyba. Místo webové stránky, na kterou jste zvyklí, uvidíte v okně prohlížeče následující text: "Vaše připojení není zabezpečené“. A pod tímto záznamem je další záznam, který říká, že útočníci mohou ukrást vaše data.

Jak se taková chyba mohla objevit v prohlížeči Google Chrome? Ve skutečnosti to má několik důvodů. Pojďme se na ně podívat.

Tento druh problému souvisí s certifikáty webu. Mohou být od neověřeného autora nebo mohou být zastaralé. Mimochodem, jedním z důvodů chyby „Vaše připojení není zabezpečené“ je nesprávně nastavené datum a čas v počítači. Nesprávné datum a čas ovlivňují certifikáty. Datum vypršení platnosti certifikátů se například neshoduje s datem ve vašem počítači.

Na některých stránkách se může objevit chyba „Vaše připojení není zabezpečené“, což je zcela normální. Protože certifikáty webových stránek mohou být skutečně neověřené nebo zastaralé. Pokud se však chyba této povahy objeví téměř na všech webech, které otevřete, situace zde bude jiná. Zde je několik doporučení, která vám pomohou tuto chybu vyřešit.

Velmi často se chyba tohoto druhu vyskytuje v prohlížeči Google Chrome nainstalovaném v operačním systému Windows XP. Pokud jste v tomto případě (a máte 32bitový OS), zkontrolujte Service Pack 3 (SP3). Pokud máte 64bitovou verzi systému Windows XP, musíte zkontrolovat aktualizaci Service Pack 2 (SP2). Oba tyto aktualizační balíčky lze stáhnout z oficiálních stránek společnosti Microsoft. Nachází se na adrese microsoft.com.

Důvodem chyby „Vaše připojení není zabezpečené“ může být váš antivirus nebo jedno z rozšíření prohlížeče. Pokud se problém týká vašeho antiviru, musíte v něm vypnout ochranu HTTPS nebo funkci skenování.

Chcete-li zkontrolovat, zda se na tomto problému podílejí rozšíření, musíte otevřít prohlížeč Google Chrome v režimu inkognito. Nejprve musíte v anonymním režimu zakázat všechna rozšíření. To vše se provádí v nastavení prohlížeče. Pak je vše velmi jednoduché: pokud v anonymní režim problém se neobjeví, pak je na vině jedno z rozšíření, a proto je potřeba jej odstranit.

Chyba jako „Vaše připojení není zabezpečené“ se přesto nejčastěji zobrazí, když jsou v počítači nesprávně nastaveny čas a datum. Než tedy přejdete k dalším způsobům řešení tohoto problému, zkontrolujte datum a čas v počítači. I v tak oblíbeném prohlížeči, jakým je Google Chrome, může dojít k chybám. Případné chyby se ale dají odstranit. Chyba jako „Vaše připojení není zabezpečené“ je toho důkazem.
06. července 2015 15
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Olga
    14. listopadu 2016 15:25
    A moje datum a čas jsou správné... ale stále to říká „Vaše připojení není zabezpečené“

    a mám OS Linux..co mám v tomto případě dělat?
  2. Kait.15
    14. listopadu 2016 16:23
    Olgo, je podobný problém pozorován na všech chráněných webových zdrojích nebo pouze na jednom?
  3. Olga
    15. listopadu 2016 05:40
    na mail.ru, v internetovém obchodě. v řádku nahoře je takový nápis a na začátku trojúhelník https://e.mail.ru/messages/inbox/, na Odnoklassniki
  4. Olga
    15. listopadu 2016 05:57
    https://mail.ru/ перед такой записью стоит треугольник красный с восклицательным знаком и https зачеркнута
  5. Kait.15
    15. listopadu 2016 08:43
    Olgo, zkontrolujte správné datum a čas v počítači, zakažte rozšíření, která jsou zaměřena na změnu nastavení sítě (rozšíření VPN), přeinstalujte prohlížeč.
  6. Ilya
    Ilya
    22. listopadu 2016 16:47
    Datum a čas jsou správné... ale stále se zobrazuje „Vaše připojení není zabezpečené“
    OS Windows 8.1
    Zakázal jsem rozšíření a znovu nainstaloval prohlížeč.
  7. Kait.15
    23. listopadu 2016 10:16
    Ilyo, zkuste na chvíli vypnout antivirus a také prohledejte počítač na přítomnost virů. Pokud se problém objevil nedávno, měli byste se pokusit vrátit počítač do bodu, kdy nebyly žádné problémy se systémem ("Ovládací panely" - "Obnovení").
  8. Natalia
    23. listopadu 2016 21:58
    V mých prohlížečích Google Chrome a Mozilla to říká, že vaše připojení není zabezpečené, ale na Amigo a Yandex je vše v pořádku. Vyzkoušel jsem všechny vaše rady - bez výsledku. Co jiného se dá dělat. Pomoc.
  9. Kait.15
    23. listopadu 2016 22:58
    Natalyo, zkuste vypnout antivirus. Pokud to nepomůže, prohledejte počítač na přítomnost virů. Pokud se problém objevil nedávno, pokuste se vrátit systém do doby, kdy se taková chyba nevyskytla (bod vrácení můžete vybrat v nabídce „Ovládací panely“ - „Obnovení“).
  10. Oleg
    22. prosince 2016 04:24
    Ahoj. Pomozte mi na to přijít. Mám tento problém: při připojování modemu Megafon se při přechodu na stránky Yandex nebo Google zobrazí zpráva, že „Připojení k tomuto serveru není zabezpečené“ kód chyby ERR_CERT_AUTORITY_INVALID. K této chybě dochází pouze při připojení modemu Megafon, protože při připojení k routeru Beeline WI-FI nebo například připojení k wi-fi ze smartphonu se to nestane. A to se děje pouze u stránek Yandex a Google, to se neděje u jiných stránek. Zkoušel jsem to na dvou noteboocích - vše stejné. co by to mohlo být?
  11. Kait.15
    22. prosince 2016 12:08
    Oleg, problém je pravděpodobně způsoben nesprávným nastavením sítě. Zkuste vytvořit nové připojení nebo kontaktujte podporu Megafon pro další informace.
  12. Jerzhan
    15. února 2017 10:59
    Tuto zprávu jsem začal dostávat na mail.ru
    ostatní prohlížeče jej otevírají normálně
    legrační je, že pokud vrátíte datum alespoň o den zpět, stránka se otevře
  13. Kait.15
    15. února 2017 12:59
    Yerzhane, je docela možné, že se jedná o nesprávnou aktualizaci Chrome, která může být brzy opravena. Jako řešení problému můžete navrhnout přidání mail.ru do seznamu výjimek prohlížeče.
  14. Lydia
    27. června 2017 11:00
    Díky moc! Můj čas byl špatný a já si toho ani nevšiml. Strávil jsem 10 dní hledáním problému. Díky vám je problém vyřešen!
  15. Shaty
    Shaty
    6. prosince 2023 11:37
    Obvykle tuto zprávu ignoruji a stejně jdu na web.