FreePrograms.me

OpenShot 3.2.0

OpenShot byl vytvořen v roce 2008 s cílem vytvořit bezplatný, jednoduchý, open source video editor pro Linux. Nyní je k dispozici pro Linux, Mac a Windows, byl stažen milionkrát a stále roste jako projekt!

OpenShot je svobodný software: můžete jej redistribuovat a/nebo upravovat podle podmínek veřejné licence GNU Free Software Foundation, verze 3, nebo (podle vašeho uvážení) jakékoli pozdější verze.

Program má jednoduché rozhraní. Při prvním spuštění se navíc otevře nenápadné školení v podobě vyskakovacích tipů. To vám umožní okamžitě se seznámit se základy. V tomto ohledu je program přívětivější pro začátečníky než Shotcut.

OpenShot Video Editor je vynikající video editor, který vám umožní snadno vytvářet vlastní videa a klipy. Zde můžete kombinovat a stříhat videa, přidávat zvuk, přidávat obrázky a text, používat různé přechodové efekty a mnoho dalšího. Zároveň jsou k dispozici překryvné prvky v neomezeném počtu - do projektu lze vložit libovolný fragment kdekoli, což poskytuje skutečně bohaté možnosti pro získání vysoce kvalitních videí.
Aplikace má rozhraní známé z jiných editorů, jehož zvládnutí není složité. Program je ideální pro domácí použití při zpracování amatérských videí a jako profesionální nástroj pro tvorbu reklamních videí, tréninkových videí atd.
Základní možnosti:

  • podpora nejpopulárnějších video, audio a grafických formátů;
  • práce s více prvky různých typů v jednom projektu;
  • kompletní úprava projektu - změna velikosti, oříznutí nepotřebných prvků, rozdělení, sloučení atd.;
  • velké množství video přechodů;
  • schopnost přidávat vodoznaky;
  • tvorba titulků, včetně 3D;
  • škálování videa;
  • změnit rychlost přehrávání videa a mnoho dalšího.
  • OpenShot Video Editor je rozšíření, které vám umožňuje vytvářet a upravovat videa online. Jedná se o integraci s instancí OpenShot, což je bezplatný a open source video editor. Podporuje široce používané video kodeky podporované FFmpeg, jako je WebM (VP9), AVCHD (libx264), HEVC (libx265) a zvukové kodeky, jako jsou mp3 (libmp3lame) a aac (libfaac). Program umí přehrávat videa ve formátech MPEG4, ogv, Blu-ray a DVD a také videa ve formátu Full HD pro nahrávání na video stránky na internetu. Jedná se o video editor integrovaný s naším správcem souborů, který vám umožňuje spravovat pouze typy video souborů pomocí této desktopové aplikace.
    Hlavní funkce OpenShot jsou:
    podpora mnoha video, audio a obrazových formátů (na základě FFmpeg);
    neomezený počet stop/vrstev;
    změna velikosti, škálování, ořezávání, zaklapávání, otáčení a řezání klipů;
    video přechody s možností zobrazení v reálném čase;
    skládání, překrývání obrázků, vodoznaky;
    šablony titulků, tvorba titulků, titulků;
    rolování filmových titulků;
    barevné klipy (včetně alfa kompozice);
    podpora rotoskopie/sekvenování obrazu;
    pokročilá časová osa (včetně přetahování, posouvání, posouvání, přibližování a přitahování);
    kódování videa (založené na FFmpeg);
    Digitální škálování videoklipů;
    zobrazení času a změna rychlosti v klipech (zpomalení / zrychlení, rychlý posun vpřed / vzad atd.);
    přizpůsobitelné hodnoty jasu a přechodové masky;
    mixování a editace zvuku;
    digitální video efekty včetně jasu, gama, odstínu, stupňů šedi, chroma key (modrá obrazovka/zelená obrazovka) a další.
Jedná se o výkonný editor, pomocí kterého můžete upravovat vysoce kvalitní a efektní videoklipy pomocí videa ze smartphonu, fotoaparátu nebo jiného zdroje.

Nástroj umožní uživatelům, i začátečníkům, vytvořit malý klip nebo plnohodnotné video pomocí jednoduchých a intuitivních funkcí. Program OpenShot Video Editor je editor videa, poměrně těžký, o něco více než 100 megabajtů. Jakmile je projekt přidán, můžete video upravit, například jej oříznout nebo rozřezat na části se samostatným uložením, přidat zvukové stopy na stávající nebo místo nich, přidat vodoznaky a jakýkoli potřebný text, použít přechodové efekty ( je jich mnoho, všechny vypadají dobře) a tak dále a tak dále.
Software je distribuován zdarma, tedy za nic, což je bezesporu velké plus. Abyste mohli připravit profesionální video, budete mít vše, co potřebujete, vezmete jakýkoli fragment videa, vložíte jej na správné místo ve vašem projektu, přidáte neomezený počet prvků a získáte výsledek.
Upozorňujeme, že spustitelný soubor je k dispozici pro 32bitové i 64bitové systémy. Aplikaci si můžete stáhnout níže, vezměte prosím na vědomí, že nejnovější verze byly v ruštině, to znamená, že byla vybrána v nastavení.
Program díky svému pohodlnému a intuitivnímu rozhraní dokáže uspokojit potřeby domácího i amatérského použití, výslednou kvalitu a funkčnost zhodnotí i profesionálové.


Nedávné aktualizace výrazně zjednodušily uživatelské rozhraní a také související možnosti úprav. Všechny změny lze v případě selhání uložit. V současné době je podporováno více než 70 jazyků. Vlastní ikony systému Windows poskytují dokonalejší uživatelské rozhraní. Jedná se o software s otevřeným zdrojovým kódem, takže se v blízké budoucnosti očekávají další vylepšení.

Video editor OpenShot je vhodný pro širokou škálu úkolů. Od drobných úprav videa natočeného telefonem až po seriózní střih s desítkami stop a stovkami jednotlivých videí. Program se samozřejmě nesnaží konkurovat profesionálním nástrojům, ale plusem může být i chybějící nadbytečná funkcionalita. Program má vše, co potřebuje domácí uživatel, který je nadšený pro amatérskou produkci videa. Současně jsou systémové požadavky mnohem nižší než u profesionálního softwaru a tento video editor je vhodnější pro slabé počítače.


03. července 2024 0
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný