FreePrograms.me

XnView 2.51.6 Standard

Aplikace má výkonné nástroje pro navigaci a správu souborů: náhled, miniatury (malé kopie), podpora souborů s popisy, kopírování/vkládání souborů přes vyrovnávací paměť, podpora drag'n'drop, prohlížení negrafických souborů, automatické vytváření seznamu souborů , integrace s Windows (přidání příkazu „Procházet pomocí XnView“ do kontextové nabídky, asociace s grafickými soubory, přidání ikon na plochu, do nabídky Start). 

V mnoha ohledech je lepší než jakýkoli prohlížeč/konvertor grafických souborů. Program umí s obrázky provádět takové operace jako: oříznutí, změna velikosti obrázku/plátna, tisk, změna gama - kontrast - jas - vyvážení a mnoho dalšího. Všechny tyto operace a filtry (v libovolné kombinaci) lze v automatickém režimu aplikovat na velké množství souborů najednou. Tyto kombinace lze uložit jako skripty a použít později.
Jedním z hlavních rozdílů programu je OBROVSKÝ počet podporovaných formátů (asi 400!), od těch nejběžnějších po ty nejexotičtější, podpora více než 45 jazyků. Program podporuje dávkovou i streamingovou konverzi, jejíž parametry se nastavují v nastavení programu.
Mezi četné další možnosti patří: práce se skenerem, práce se seznamem kontaktů, vytváření snímků obrazovky, práce s tapetou Windows, ořezávání, generování html alb pro zveřejnění na internetu, zachycení obrázku (aktivní okno, celá obrazovka, uživatelská oblast), vkládání obrázek z vyrovnávací paměti, počítající barvy použité v obrázku. Obecně platí, že všechny možnosti pro každý vkus.

Rozhraní XnView je velmi pohodlné a uživatel může nakonfigurovat mnoho věcí podle potřeby. Tento prohlížeč má navíc originální, vcelku příjemný design, který po monotónních tlačítkách a panelech jiných programů lahodí oku. Pokud si přejete, můžete také sledovat filmy v některých formátech. Pravda, tato funkce není implementována dostatečně dobře, ale to není hlavní účel programu.

XnView verze 2.51.6 Standard si můžete stáhnout níže

Pokud si sestavíte seznam podporovaných formátů, může to zabrat obrovské množství času, doporučuji jen zajít na oficiální stránky, ve skutečnosti jsou prostě obrovské, více než čtyři stovky, tak se zamyslete sami. Navíc získáte podporu pro práci s vaším skenerem, můžete vytvářet HTML stránky s grafikou, existuje jednoduchý nástroj, který spočítá počet barev v obrázku. 

23. června 2024 0
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný