FreePrograms.me

Pluginy NPAPI v prohlížeči Google Chrome


Dnes je jich poměrně hodně různé prohlížeče. Některé prohlížeče jsou velmi oblíbené, zatímco jiné se mnohým nelíbí. Například bProhlížeč Google Chrome je jedním z nejpopulárnějších prohlížečů. Co si myslíte, že má většina moderních prohlížečů společného? Ve skutečnosti je takových věcí mnoho. Můžeme ale s jistotou říci, že ke každému modernímu prohlížeči můžete připojit nejrůznější pluginy a rozšíření. Jak víte, plugin je specifický doplněk, který rozšiřuje možnosti programu, ke kterému je připojen. Zaměřme se na prohlížeč Google Chrome. Tento prohlížeč má širokou škálu pluginů a rozšíření. Pomocí určitých pluginů můžete například hrát online hry nebo sledovat určité typy videí.

Mnoho uživatelů možná slyšelo o pluginech NPAPI. Nebudeme zabíhat do podrobností, ale řekněme, že tyto pluginy se v mnoha prohlížečích používají velmi dlouho. Autoři prohlížeče Google Chrome se ale již v roce 2013 rozhodli tyto pluginy opustit. Hlavním důvodem jejich opuštění je jejich „stáří“. Pro upřesnění: Zásuvné moduly NPAPI byly vyvinuty již v roce 1990. A podle vývojářů není používání zásuvných modulů NPAPI v prohlížeči Google Chrome bezpečné.

V roce 2015 vývojáři Google Chrome zcela opustili pluginy NPAPI. Podrobněji verze 42 prohlížeče zcela postrádá podporu těchto pluginů. Ale vzhledem k tomu, že někteří uživatelé tyto pluginy potřebují, autoři prohlížeče Google Chrome umožnili tyto pluginy dočasně aktivovat.

Pokud tedy patříte k uživatelům, kteří vyžadují pluginy NPAPI v prohlížeči Google Chrome, můžete je aktivovat následovně. Nejprve spusťte samotný prohlížeč. Poté do adresního řádku napište: chrome: // flags / # enable-npapi.

Poté se otevře okno, ve kterém musíte kliknout na tlačítko s nápisem "Povolit NPAPI"Vypadá to nějak takhle."


Poté se v levém dolním rohu objeví tlačítko s nápisem „Restartujte". Chcete-li dokončit postup, musíte na něj kliknout. Dnes můžete stále používat pluginy NPAPI v prohlížeči Google Chrome. Po vydání 45. verze tohoto prohlížeče však již použití těchto pluginů nebude a pokud je opravdu potřebujete, budete muset použít jiný prohlížeč.
03. června 2015 2
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Taisa
    15. prosince 2019 12:11
    Děkujeme, moc jste pomohli!
  2. Shaty
    Shaty
    6. prosince 2023 11:00
    Je dobré, že existuje funkce, která tyto pluginy umožní těm, kteří je potřebují.