FreePrograms.me

Jak očíslovat stránky v dokumentu Microsoft Office Word 2007 a 2010 od strany 3?

Как пронумеровать страницы в документе Microsoft Office Word 2007 и 2010, начиная с 3 страницы?

Balíček textový editor Microsoft Office poskytuje obrovskou sadu nástrojů pro práci s textem. Téměř všechny nástroje jsou jednoduché a extrémně snadno použitelné. Přesto má mnoho uživatelů při práci s tímto textovým editorem otázky a potíže. Pravděpodobně jednou z nejoblíbenějších otázek je otázka týkající se číslování stránek. Podívejme se na následující otázku: jak číslovat stránky v aplikaci Microsoft Office Word 2010 počínaje třetí. Na první pohled je tento úkol velmi obtížný, ale není tomu tak. Na vše se podíváme jako příklad pomocí Wordu 2007, protože zde bude postup zcela podobný Slovo 2010. Nejprve si zapněme zobrazení všech znaků v dokumentu. Chcete-li to provést, klikněte na odpovídající ikonu v záhlaví dokumentu. To jen pro přehlednost.
Как пронумеровать страницы в документе Microsoft Office Word 2007 и 2010, начиная с 3 страницы?


Nyní přejděte na první stránku dokumentu a umístěte kurzor na konec textu. Poté musíte otevřít kartu "rozvržení stránky". Zde vybereme položku "Mezery“ a poté „Sdalší stránka".


Po těchto krocích uvidíte v dokumentu nápis, který je zobrazen na snímku obrazovky níže. Tento nápis bude odstraněn po kliknutí na "Zobrazit všechny symboly".


Protože potřebujeme očíslujte dokument od třetí stránky, pak uděláme přesně stejný konec na druhé stránce. Pokud tedy potřebujete provést číslování od čtvrté stránky, musíte udělat stejnou přestávku na třetí stránce.

Po dokončení všech výše uvedených kroků je třeba dokument kompletně očíslovat. Pokud si to nepamatujete, dělá se to takto. Přejděte na "kartu"vložit"a zde vybereme položku"číslo stránkyVyberte požadovaný typ pokoje.

Nyní musíte přejít na "kartu"Návrhář". Chcete-li to provést, klikněte na číslo první stránky. Otevře se karta "Návrhář". Zde budete muset zaškrtnout políčko vedle "Vlastní záhlaví pro první stránku". Po těchto akcích číslice čísla z této stránky zmizí. Podobné akce provádíme s druhou stránkou.


Pokud jste provedli všechny kroky správně, číslování ve vašem dokumentu začne od třetí stránky. Pokud potřebujete, aby vaše třetí stránka neměla vlastní sériové číslo, ale například 1 nebo 2, lze to provést na kartě „číslo stránky". Na této kartě vyberte podpoložku "Formát čísla stránky"a v odstavci"začínat"vyberte číslo, které potřebujete. Číslování dokumentu aplikace Word 2010 od třetí stránky je na první pohled obtížné. Pokud ale použijete pokyny uvedené v článku, bude číslování dokumentu velmi jednoduché.
22. června 2015 3
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Svetlana
    23. prosince 2015 12:22
    Děkuju!! nakonec se vše povedlo. Zachránce)
  2. Svetlana
    Svetlana
    12. května 2016 14:52
    Pak potřebujete Číslo stránky - Formát čísla stránky - Začít na... 1
    a pak na první stránce nebude nic, na druhé nic a třetí bude očíslována 1
  3. Shaty
    Shaty
    6. prosince 2023 11:24
    Proto tuto funkci skryli. Jak asi tušíte, hledejte číslování v přestávkách...