FreePrograms.me

Stránky v dokumentu Microsoft Office Word číslujeme od druhé

Пронумеровываем страницы в документе Microsoft Office Word, начиная со второй

Proč je tento konkrétní textový editor tak oblíbený? Jde o to, co přesně Microsoft Office Word obsahuje velké množství nástrojů pro práci s textem a přitom je nesmírně pohodlný a jednoduchý. Ale i přes jeho zdánlivou jednoduchost má mnoho uživatelů pracujících s tímto editorem mnoho otázek. Nejčastější dotazy se týkají číslování stránek. Číslování stránek dokumentu Microsoft Office Word není tak obtížné. Stačí přejít do požadované sekce a nastavit potřebné parametry. Co když ale například potřebujete očíslovat dokument od druhé stránky v daném textový editor? Podívejme se na tento problém.

Vše začíná otevřením požadovaného textového dokumentu. Po otevření dokumentu musíte přejít do sekce "vložit". Zde klikněte na záložku "číslo stránky“ a vyberte požadované umístění čísla na stránce.


Nyní na "záložce"číslo stránky"vybrat položku"Formát čísla stránky". Otevře se okno, ve kterém musíte zaškrtnout políčko vedle "začínat". Protože uvažujeme o číslování od druhé stránky, vybereme stranu 2. Vypadá to takto.
Пронумеровываем страницы в документе Microsoft Office Word, начиная со второй


Uvažujme trochu jinou situaci. Máte hotový textový dokument Microsoft Office Word a musíte se ujistit, že číslování začíná od druhé stránky, ale druhá stránka dokumentu musí mít vlastní pořadové číslo. To je docela snadné. Znovu přejděte do sekce "vložit"a tady jdeme na kartu"číslo stránky". Vyberte požadovaný typ číslování a klikněte na něj. Poté se objeví nový panel, který vypadá asi takto.


Hledáme zboží"Vlastní záhlaví pro první stránku“ a zaškrtněte vedle něj zavřete okno záhlaví a zápatí. Po těchto krocích číslo na první stránce zmizí a číslování začne od druhé stránky. To vše je jasněji znázorněno na snímku obrazovky.
Pokud potřebujete očíslovat dokument Microsoft Office Word od druhé stránky, je to docela jednoduché. Stačí použít tipy uvedené v tomto článku.
17. června 2015 3
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Tatiana
    Tatiana
    26. prosince 2016 20:56
    nic nevyšlo. Slovo 8. první stránka začíná číslem 2 a je to.
  2. Kait.15
    26. prosince 2016 21:09
    Znovu zkontrolujte, zda jsou vaše akce správné. Musí se zcela shodovat s těmi, které jsou popsány v článku
  3. Shaty
    Shaty
    6. prosince 2023 11:15
    Užitečný článek, pomohl mi se správným číslováním stránek.