FreePrograms.me

Odebrání záhlaví a zápatí v dokumentu aplikace Microsoft Word 2010

Убираем колонтитулы в документе Microsoft Word 2010

Microsoft Word je jedním z nejoblíbenějších programů pro práci s elektronickými dokumenty, který je součástí Balíček Microsoft Office. Skrývá obrovské množství různých možností. Některé z těchto možností s sebou nesou různé otázky. Dnes vám řekneme, jak odstranit záhlaví a zápatí v dokumentu aplikace Microsoft Word 2010 Nejprve si připomeňme, co jsou záhlaví a zápatí. Záhlaví a zápatí je čára, která se nachází na okraji textového řádku. Může obsahovat název, jméno autora a další informace. V dokumentu Microsoft Word je tento řádek nejčastěji číslo stránky se nachází.

Nejprve musíte otevřít pracovní oblast záhlaví a zápatí. Chcete-li to provést, musíte kliknout levým tlačítkem myši buď na horní oblast, nebo na spodní část stránky. Poté sekce "Práce se záhlavím a zápatím".

Убираем колонтитулы в документе Microsoft Word 2010


Zde budete muset zaškrtnout políčko "Vlastní záhlaví pro první stránku". Poté budou záhlaví a zápatí z první stránky dokumentu zcela odstraněny.

Ale pokud potřebujete odstranit záhlaví a zápatí, které nejsou na první stránce, musíte to udělat jinak. První věc, kterou zde musíte udělat, je přidat konec sekce. Chcete-li to provést, přejděte na kartu "rozvržení stránky"a zde v nabídce"Přestávky oddílů"musíte kliknout na položku"Další stránka"Vypadá to takhle."



Dále otevřete oblast pro práci se záhlavím a zápatím. Chcete-li to provést, dvakrát klikněte levým tlačítkem myši v dolním nebo horním rohu stránky. Dále musíte kliknout na "Stejně jako v předchozí části". Tím zakážete spojení mezi sekcemi.



Nyní vše, co musíte udělat, je kliknout na "Záhlaví stránky„nebo“zápatí". Chcete-li odstranit záhlaví a zápatí, musíte kliknout na odpovídající tlačítka, konkrétně "Odebrat záhlaví"nebo"Smazat zápatí". Na konci musíte kliknout na tlačítko "Zavřete okno záhlaví a zápatí".
Odebrání záhlaví a zápatí z dokumentu aplikace Microsoft Word 2010 je rychlé a snadné.
15. dubna 2016 2
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. ahhlov
    ahhlov
    6. prosince 2023 14:01
    Velmi rychle a efektivně jsem odstranil záhlaví a zápatí! Díky moc! 
  2. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 22:49
    Rád se učím něco nového o Wordu, protože se v něm nejčastěji poflakuji při studiu.