FreePrograms.me

Jak zvýšit rychlost internetu na počítači?

Как увеличить скорость интернета на компьютере?

Dnes jsou rychlosti internetu pro počítač poměrně vysoké. Mnoho uživatelů má jistě internetové připojení s rychlostí alespoň 20 megabitů za sekundu. Na celosvětové standardy to není nejvyšší rychlost, ale na spoustu věcí stačí. Například sledování filmů, hraní online hry, komunikace na sociálních sítích – na to všechno tato rychlost internetu stačí. Jsou ale i uživatelé, jejichž rychlost internetu je nízká. A není těžké uhodnout, že mnozí z těchto uživatelů se ptají: jak zvýšit rychlost internetu? Pokusme se tuto problematiku pochopit. Je vůbec možné zvýšit rychlost internetu? A pokud je to možné, tak kolik?

Pokud se rozhodnete zkusit zvýšit rychlost internetu, měli byste okamžitě vědět, že „nepřeskočíte“ nad rychlost nastavenou vaším poskytovatelem. Proto je moudré nejprve zkontrolovat s dokumenty, které to naznačují rychlost vašeho internetua teprve poté podnikněte jakékoli kroky.

Po kontrole rychlosti v dokladech můžete přistoupit k dalšímu kroku, a to kontrole rychlosti pomocí speciálních služeb. Věřte mi, nebudete moci určit přesnou rychlost vašeho internetového připojení. Vynikající službou pro kontrolu rychlosti vašeho internetového připojení online je web pro testování rychlosti.

Abyste mohli používat ruskou verzi tohoto webu, stačí následovat odkaz http://www.speedtest.net/ru. Vše, co musíte udělat, je kliknout na tlačítko „Zahájit ověření“. Poté stačí počkat na výsledky a poté podniknout jakékoli kroky.

Pokud jsou výsledky rychlosti vašeho internetového připojení nižší, než uvádí váš poskytovatel, můžete provést následující. Nejprve zcela restartujte připojení k internetu. Pokud máte router Wi-Fi, vypněte jej a restartujte. V některých případech to může pomoci.

Opět, pokud použijete wifi router, pak můžete zkontrolovat konfliktní signály. Váš bezdrátový telefon nebo bezdrátová kamera mohou rušit směrovač. Z tohoto důvodu bude rychlost internetu nižší, než by měla být. Mimochodem, konfliktní signály mohou nastat, pokud stejný radiotelefon pracuje na stejné frekvenci jako router.

Rychlost internetu může také klesnout kvůli tomu, že jste vyčerpali povolený provoz. Tato možnost se týká spíše modemů, protože na nich jsou nastaveny kvóty provozu. V tomto případě lze problém s rychlostí vyřešit. Například na modem od MTS můžete připojit takzvaná „turbo tlačítka“. Taková tlačítka poskytují určité množství provozu po omezenou dobu.

Opět se vraťme k případu, kdy je použit Wi-Fi router. Nejčastěji toto internetové připojení využívají všichni členové domácnosti. A ve většině případů router rozdělí celý limit rychlosti internetu rovným dílem na každé jednotlivé zařízení, které je k němu připojeno. Pokud je tedy rychlost vašeho internetového připojení 21 megabitů za sekundu a k routeru Wi-Fi jsou připojena 3 zařízení, pak je na zařízení 7 megabitů. Pokud v tomto případě nemáte na žádném zařízení dostatečnou rychlost, vypněte ty nejzbytečnější věci a rychlost na ostatních zařízeních se zvýší.

Pomalý internet může být způsoben: počítačové viry. Pokud se tedy rychlost vašeho internetového připojení snížila, nejprve prohledejte počítač na přítomnost virů a malwaru, například pomocí Nástroje Dr.Web CureIt.

Mimochodem, i prohlížeč může snížit rychlost vašeho internetového připojení (pokud slouží k surfování po internetu). Pokud máte například v prohlížeči nainstalovaných mnoho doplňků, můžete ty nepotřebné odstranit. Nebo stačí změnit samotný prohlížeč. Může také zlepšit rychlost vašeho internetu. Mimochodem, čas od času vymažte mezipaměť prohlížeče a soubory cookie. První i druhý mohou negativně ovlivnit provoz prohlížeče, a tedy i rychlost internetu.

O prohlížečích lze říci ještě několik slov. Mnozí si jistě všimli, že když navštívíte různé stránky, objeví se na nich reklamy, které nepotřebujete. To také ovlivňuje rychlost internetu. Zde vám mohou pomoci antireklamní rozšíření prohlížeče, například: AdBlock.

Vyplatí se také zkontrolovat spuštěné programy. Některé programy (které spotřebovávají provoz) se automaticky zapnou při spuštění počítače. Souhlaste s tím, že takové programy nejsou ve vaší práci vždy potřeba. Proto by v této situaci bylo rozumné tyto programy zavřít a také zakázat jejich spouštění. Zakázat spouštění programy najdete ve správci úloh. Pokud shrneme vše napsané výše, můžeme dojít k závěru, že rychlost internetu do značné míry závisí na poskytovateli. Další faktory ovlivňující rychlost internetu tuto rychlost tolik nesnižují.
02. února 2016 0
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný