FreePrograms.me

Zakažte programy automatického spouštění v OS Windows

Отключаем автозапуск программ в ОС Windows

Určitě jste si všimli, že po zapnutí počítače se spustí některé programy. Kromě toho jsou spuštěny jak systémové programy, tak programy třetích stran. Proč se to děje? Je to proto, že nastavení počítače nastavilo tyto programy na automatické spouštění. Zkusme zjistit, jak odstranit programy ze spuštění. Někteří uživatelé si jistě položí zcela logickou otázku: proč to vůbec deaktivovat? autoloading (autorun) programy? Neměli byste deaktivovat automatické načítání systémových programů, protože to může ovlivnit provoz počítače. Automatické načítání některých programů třetích stran však může výrazně zpomalit váš počítač. A pokud chcete, aby se váš počítač spouštěl rychleji, měli byste ze spouštění odstranit nepotřebné programy.

Pokud na vašem počítači Nainstalované operační systémy Windows, pak je zakázání programů automatického spouštění docela jednoduché. A zde stojí za zmínku, že existuje několik způsobů, jak tuto operaci provést. Podíváme se na nejjednodušší metodu.

Pokud má váš počítač nainstalovaný operační systém Windows 7 nebo Windows XP, pak pro odstranění automatického spouštění určitých programů musíte provést následující.

Nejprve přejděte do nabídky "Start"a tam stiskneš tlačítko"běh". Poté se otevře okno"Spusťte program". V něm budete muset zadat příkaz "msconfig". A pak stiskněte tlačítko "OK".
Отключаем автозапуск программ в ОС Windows


Po těchto krocích se otevře nové okno s názvem "Nastavení systému„nebo“konfigurace systému". Vše závisí na verzi Windows. Bude to vypadat nějak takto.


Chcete-li zakázat automatické spouštění programu, musíte provést dva jednoduché kroky. Nejprve budete muset zrušit zaškrtnutí políčka vedle požadovaného programu a poté stisknout tlačítko "OK„Po těchto krocích je vhodné restartujte počítač.

Pokud jde o jednu z nejnovějších verzí operačního systému Windows, konkrétně Windows 8, zde je vše ještě jednodušší. Chcete-li zakázat automatické spouštění programu, musíte nejprve přejít do správce úloh. Poté vyhledejte „Automatické zálohování" a klikněte na něj. Otevře se okno s programy. Zde klikněte na požadovaný program a stiskněte tlačítko "Vypněte".


Stojí za zmínku, že v systému Windows 8 lze automatické spouštění programu zakázat pomocí první metody uvedené v tomto článku. Mnoho uživatelů ale bude souhlasit s tím, že zakázání spouštění programu prostřednictvím správce úloh je mnohem rychlejší a pohodlnější. Pokud potřebujete zakázat automatické spouštění programu, použijte jednu z metod uvedených v článku.
18. května 2015 2
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Tulipán
    Tulipán
    4. prosince 2023 10:47
    Jen ze zvědavosti jsem se šel podívat, co ten článek říká, a ukázalo se, že se automaticky spustilo mnoho různých programů. Zakázané nepotřebné. 
  2. Shaty
    Shaty
    5. prosince 2023 17:42
    Díky za návod. Při startu jsem zakázal spoustu nepotřebných programů.