FreePrograms.me

Jak přetaktovat grafickou kartu NVIDIA Geforce GTX 650

Как разогнать видеокарту NVIDIA Geforce GTX 650

Věděli jste, že vaše grafická karta toho umí více? Téměř každou grafickou kartu lze přetaktovat, což vám umožní výrazně zvýšit její výkon. Řekneme vám více o tom, jak je grafická karta přetaktována pomocí příkladu NVIDIA GeForce GTX 650.

Vezměte prosím na vědomí, že níže popsané pokyny jsou vhodné nejen pro grafickou kartu NVIDIA GeForce GTX 650, ale také pro jiné modely grafických karet, nemůžeme vás však varovat, že provedení postupu přetaktování je spojeno s úplným selháním vašeho zařízení, a proto všechny další Tyto činnosti provádějte s maximální opatrností a na vlastní nebezpečí.

Princip přetaktování grafické karty



K provedení přetaktování budeme potřebovat dva nástroje - jeden informační, který provede zátěžový test grafické karty, zkontroluje její výkon, a druhý, aby provedl samotný postup přetaktování.

K přetaktování grafické karty použijeme program Inspektor NVIDIA, což je bezplatný nástroj pro odemknutí grafické karty a vylepšení fungování určitých parametrů.

Stáhněte si program NVIDIA Inspector http://www.guru3d.com/files-details/nvidia-inspector-download.html

A samozřejmě byste si měli určitě stáhnout program k provedení zátěžového testu, s jehož pomocí zjistíme, jak dobře je postup přetaktování zobrazen na grafické kartě. K testování grafické karty můžete použít jakýkoli program, ale v našem příkladu se zaměříme na Furmark.

Скачать программу Furmark http://www.geeks3d.com/20160826/furmark-1-18-0-gpu-burner-opengl-benchmark/

  1. Při přetaktování bude grafická karta spotřebovávat výrazně více tepla, což znamená, že v první řadě bychom měli zvýšit limit odvodu tepla. Chcete-li to provést, spusťte NVIDIA Inspector a klikněte na tlačítko „Zobrazit přetaktování“ v pravém dolním rohu. Dále nastavte parametry uvedené na snímku obrazovky na maximum (grafická karta bude vydávat více hluku, ale dojde také ke zvýšení výkonu).

  2. Nyní můžete začít s přetaktováním. Pro začátek je přetaktována paměť, jejíž frekvence by se neměla zvýšit o více než 100 MHz. Ihned po aplikaci nového parametru spusťte testování ve Furmarku a zkontrolujte kvalitu obrazu, který by neměl vykazovat žádné zpoždění nebo artefakty. Doba trvání testu je přibližně 10 minut, poté jej můžete zavřít a frekvenci dále zvyšovat (tentokrát však ne o více než 50 MHz).

    Как разогнать видеокарту NVIDIA Geforce GTX 650


    Po zvýšení znovu začněte testovat. Při sebemenších artefaktech byste měli mírně snížit frekvenci a zkontrolovat výkon, abyste zjistili ideální parametr pro přetaktování.

  3. Po rozhodnutí o frekvenci byste měli sledovat teplotu, protože za žádných okolností byste neměli dovolit přehřátí grafické karty. Chcete-li to provést, začněte testovat grafickou kartu po dobu 30 minut. Po uplynutí zadaného času zkontrolujte indikátor teploty: pokud dokonce mírně překročí 90 stupňů, grafická karta se nedokáže vyrovnat s vybranou frekvencí, což znamená, že bude muset být. snížena. Normálně by teplota grafické karty během testování měla kolísat mezi 75-90 stupni.


Ve skutečnosti doufáme, že jsme vám dokázali, že přetaktování grafické karty je jednoduchý postup, měli byste však být obzvláště opatrní, protože nadměrné zvýšení frekvence může vést k úplnému selhání grafické karty.
04. října 2017 2
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 16:41
    Obávám se, že když takovou grafickou kartu přetaktujete, tak to vůbec nevydrží.
  2. Stasone
    Stasone
    6. prosince 2023 22:40
    tohle je jen kruté krčení, bráchové, kupte si slušnou grafickou kartu Stas nasral péro