FreePrograms.me

Identifikujeme grafickou kartu a aktualizujeme její ovladače

Определяем видеокарту и обновляем ее драйвера

Samozřejmě je to řečeno velmi povrchně. Ale ať je to jak chce, pro udržení správného provozu vašeho počítače potřebujete aktualizovat ovladače každá jeho součást. Co jsou ovladače jsme psali vícekrát a proto se jim nebudeme věnovat. Dnes budeme hovořit o počítačové grafické kartě. Abychom byli přesnější, řekneme vám, jak zjistit přesný model vaší grafické karty a aktualizovat ovladače pro ni. To lze provést pomocí speciálních programů. Existují programy, které pravidelně a kompletně skenují váš počítač a nabízejí také aktuální ovladače pro jednotlivé součásti systému. Podívejme se ale na tuto problematiku z druhé strany. Podívejme se na online služby pro tyto účely.

Pokuste se najít nějaký online zdroj na internetu, který by udělal vše v jedné akci. prostě neuspěli. Proto vám řekneme, jak zjistit model vaší grafické karty a podle toho ji aktualizovat. Chcete-li začít, klikněte pravým tlačítkem myši na "Můj počítač"a vyberte položku"Vlastnosti".

Определяем видеокарту и обновляем ее драйвера


Otevře se okno Systém. V něm jednoduše vyhledáte a kliknete na položku "Správce zařízení".



Dále se otevře okno se všemi zařízeními v počítači. Hledejte položku s názvem "Video adaptéry“ a otevřete ji. V této fázi zjistíte název své grafické karty.


Jakmile znáte název, můžete začít aktualizovat ovladače. A k tomu stačí přejít na oficiální stránky výrobních společností. Nejoblíbenějšími společnostmi, které vyrábějí grafické karty, jsou Advanced Micro Devices (grafické karty Radeon) a Nvidia (grafické karty Gefors).

Pokud máte grafickou kartu Nvidia, aktualizujte ji kliknutím na odkaz http://www.nvidia.ru/Download/index.aspx?lang=ru. A pokud je grafická karta Radeon, klikněte na odkaz http://support.amd.com/ru-ru/download. V obou případech je princip fungování extrémně jednoduchý. Po instalaci ovladačů nezapomeňte spustit restartujte systém. Pokud potřebujete aktualizovat ovladače grafické karty online, můžete to provést na oficiálních stránkách výrobců. Ale předtím musíte zjistit přesný model vaší grafické karty.
11. dubna 2016 3
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. ahhlov
    ahhlov
    6. prosince 2023 14:09
    Identifikoval jsem a aktualizoval jsem grafickou kartu! funguje nyní velmi dobře! Děkuju! 
  2. Tulipán
    Tulipán
    6. prosince 2023 18:30
    Potřebuji také aktualizovat ovladače pro grafickou kartu, jinak mě to trápí, myslím, že to pomůže
  3. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 22:53
    Mimochodem, už dlouho jsem neaktualizoval grafické karty pro svou grafickou kartu, díky za článek, připomnělo mi to