FreePrograms.me

Analýza základních otázek o zásuvných modulech

Разбор основных вопросов по подключаемым модулям

Pluginy jsou také pluginy prohlížeče, které umožňují rozšířit možnosti vašeho webového prohlížeče. Pluginy se liší od rozšíření tím, že ve většině případů nemají rozhraní. Dnes se blíže podíváme na plug-iny. Ve výchozím nastavení není prohlížeč nijak zvlášť funkční a nedokáže zobrazit lví podíl obsahu. Jsou to pluginy, které mu dávají možnost zobrazovat obsah zveřejněný na webových zdrojích.

Vezměme si například světoznámý plugin Adobe Flash Player. Slouží k tomu, aby prohlížeč uživatele správně přehrával obsah Flash zveřejněný na stránkách, což může zahrnovat videa, hudbu, bannery, online hry atd.

Jak nainstalovat pluginy?



Zpravidla platí, že pokud v prohlížeči chybí určitý plugin pro přehrávání jakéhokoli obsahu, automaticky vás vyzve k jeho instalaci (neplatí pro Java, Flash Player a další podobné pluginy).

Ve většině případů uživatel nemusí instalovat pluginy samostatně - prohlížeč provede veškerou potřebnou práci. Pokud však prohlížeč nemůže automaticky nainstalovat požadovaný plugin, jako je tomu například v případě Flash Player, uživatel bude vyzván, aby přešel na oficiální web vývojáře, ze kterého si může plugin stáhnout a nainstalovat.

Jak mohu vidět nainstalované pluginy?



Vývojáři webových prohlížečů berou v úvahu skutečnost, že pluginy vážně ohrožují zabezpečení prohlížeče, a proto byl například ve webovém prohlížeči, jako je Google Chrome, omezen přístup k nabídce pluginů.

Pokud jste uživatelem prohlížeče založeného na enginu Chromium (Yandex.Browser, Amigo a další), můžete přejít do nabídky správy pluginů pomocí následujícího odkazu:

browser://plugins


V příštím okamžiku se na obrazovce objeví okno, které zobrazí seznam pluginů nainstalovaných v prohlížeči. Prostřednictvím této nabídky můžete zobrazit podrobnosti o pluginu, který vás zajímá, a také spravovat jeho aktivitu.

Разбор основных вопросов по подключаемым модулям


Pokud jste uživatelem Mozilla Firefox, který běží na vlastním enginu, přechod do nabídky správy pluginů se ve vašem případě provádí trochu jiným způsobem:

  1. Klikněte na tlačítko nabídky prohlížeče v pravém horním rohu a přejděte do sekce "Dodatky".



  2. Na levé straně okna, které se otevře, přejděte na kartu "pluginy". Pluginy nainstalované v prohlížeči budou viditelné na pravé straně okna. V případě potřeby zde můžete nakonfigurovat jejich fungování.




Jak odstranit pluginy?



Jak jste si možná všimli, nemůžete odinstalovat konkrétní modul prostřednictvím nabídky správy pluginu. Pokud se tedy případ týká například Flash Playeru, Javy nebo podobného pluginu, jeho odstranění se provádí přes menu "Ovládací panely" - "Programy a funkce".



Pokud byl plugin v prohlížeči předinstalován, nelze jej odebrat – je to vestavěná součást webového prohlížeče a bez něj nebude správně fungovat. To je vše, co bych vám chtěl o zásuvných modulech říci. Pokud máte nějaké dotazy, zeptejte se jich v komentářích.
06. srpna 2017 6
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Resident
    19. listopadu 2023 22:59
    Ahoj všichni
     Nepodařilo se mi zjistit pluginy, ale myslím, že vše bude fungovat, přečtu si článek znovu.
  2. Timyr
    Timyr
    21. listopadu 2023 23:07
    Velmi zajímavý a užitečný příběh na této stránce, vše bylo vysvětleno jasně, v jednoduché ruštině. 
  3. ahhlov
    ahhlov
    3. prosince 2023 10:28
    • Dobré odpoledne! Článek je velmi užitečný a informativní! 
  4. GodyVody
    GodyVody
    4. prosince 2023 20:11
    Vše super, vše se mi líbí, všem doporučuji
  5. Tulipán
    Tulipán
    6. prosince 2023 14:27
    v tomto článku je mnoho užitečných a zajímavých informací
  6. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 18:52
    Výborný plugin do prohlížeče jsem s ním velmi spokojen