FreePrograms.me

Yandex.Browser nepřehrává video: příčiny problému a řešení

Яндекс.Браузер не воспроизводит видео: причины неполадки и способы решения

Yandex.Browser je úspěšný webový prohlížeč založený na prohlížeči Chromium, který si získal širokou oblibu mezi uživateli v Rusku a zemích SNS. Bohužel tento webový prohlížeč nemusí vždy fungovat správně a někdy uživatelé nemusí v tomto prohlížeči přehrávat videa.

Nemožnost přehrát video v prohlížeči Yandex může nastat z několika důvodů. Níže se pokusíme zvážit co nejvíce z nich, abyste mohli rychle vyřešit problém a začít sledovat svá oblíbená videa.

Důvod 1: zastaralá verze prohlížeče



Nejprve se musíte ujistit, že v počítači používáte pouze nejnovější verzi prohlížeče Yandex. Chcete-li to provést, klikněte na tlačítko nabídky a přejděte do sekce „Pokročilé“ – „O prohlížeči“.

Яндекс.Браузер не воспроизводит видео: причины неполадки и способы решения


Na obrazovce se zobrazí okno, ve kterém systém automaticky přejde ke kontrole relevance prohlížeče. Pokud je zjištěna aktualizace, systém ji okamžitě stáhne a vyzve vás k restartování webového prohlížeče, aby se nové změny projevily. Pokud se zobrazí zpráva, jako v našem případě, znamená to, že prohlížeč není třeba aktualizovat a můžete okamžitě přistoupit ke zvážení následujících důvodů.



Důvod 2: Flash Player je neaktivní



Dodnes je technologie Flash velmi populární a na mnoha webových zdrojích se můžete setkat s videi, která ke svému přehrávání vyžadují aktivní Flash Player.

Ve skutečnosti, stejně jako v prohlížeči Google Chrome, má prohlížeč Yandex ve výchozím nastavení vestavěný Flash Player, což znamená, že stačí zkontrolovat aktivitu pluginu v tomto webovém prohlížeči.

  1. Chcete-li to provést, klikněte na tlačítko nabídky a přejděte do sekce „Nastavení“.



  2. Přejděte na konec stránky a klikněte na tlačítko "Zobrazit pokročilá nastavení".



  3. V bloku "Osobní data" klikněte na tlačítko "Nastavení obsahu".



  4. V okně, které se otevře, najděte položku "Blikat" a ujistěte se, že jste položku aktivovali „Povolit spouštění Flash na všech webech“ nebo "Najděte a spusťte pouze důležitý obsah Flash". V případě potřeby proveďte změny.




Důvod 3: prohlížeč nefunguje správně



V důsledku neočekávaných konfliktů může prohlížeč začít pracovat nesprávně, a proto se video nyní zobrazuje nesprávně. V této situaci vám důrazně doporučujeme přeinstalovat prohlížeč, aby správně fungoval.

  1. Nejprve musíme z počítače odstranit prohlížeč Yandex. Chcete-li to provést, otevřete "Ovládací panely" a přejděte do sekce "Programy a funkce".



  2. V seznamu programů dostupných v systému najděte položku "Yandex", klikněte na něj pravým tlačítkem a vyberte položku v další nabídce, která se zobrazí "Vymazat".



  3. Dokončete odinstalaci prohlížeče. Po úspěšném dokončení postupu nezapomeňte restartovat počítač.

  4. Nyní můžete přistoupit ke stažení a instalaci nejnovější verze prohlížeče. Chcete-li to provést, přejděte na odkaz na konci článku na oficiální web výrobce produktu a stáhněte si distribuční sadu do počítače.



  5. Spusťte stažený instalační soubor a nainstalujte prohlížeč do počítače. Po dokončení instalace zkontrolujte, zda video ve vašem prohlížeči funguje.


Důvod 4: virová aktivita



Činnost mnoha virů je zaměřena především na poškození prohlížeče. Vzhledem k tomu, že se vaše video nechce přehrávat v Yandex.Browser, můžete mít podezření, že ve vašem počítači je virový software, což vedlo k podobnému problému.

  1. Budete muset provést hloubkovou kontrolu systému pomocí antivirového programu nebo speciálního čisticího nástroje Dr.Web CureIt. Pokud se po dokončení kontroly na vašem počítači najdou hrozby, budete je muset odstranit umístěním do karantény nebo vyléčením.

  2. Po odstranění hrozeb nezapomeňte restartovat počítač. Je pravděpodobné, že po těchto krocích video v prohlížeči nebude fungovat, takže možná budete muset znovu nainstalovat prohlížeč pomocí metody popsané v článku výše.
Jak vidíte, důvody, proč video nefunguje v prohlížeči Yandex, jsou docela běžné, ale pokud zkontrolujete všechny možné příčiny, je více než pravděpodobné, že problém bude vyřešen. Pokud máte svůj vlastní způsob řešení problému, který není zahrnut v článku, řekněte nám o něm v komentářích.

Stáhněte si zdarma Yandex.Browser


Stáhněte si nejnovější verzi programu z oficiálního webu https://browser.yandex.ru/desktop/main/
09. listopadu 2017 8
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Resident
    19. listopadu 2023 18:48
    Díky autorovi článku za nápovědu, přeinstaloval jsem Flash Player a vše fungovalo.
  2. Dunne
    21. listopadu 2023 15:22
    Hurá, konečně jsem to opravil. Děkuji mnohokrát 
  3. Liabreath
    Liabreath
    23. listopadu 2023 16:33
    Váš článek mi pomohl vyřešit můj problém. Děkuju.
  4. ahhlov
    ahhlov
    3. prosince 2023 10:16

    Dlouho jsem přemýšlel, proč se to nereprodukuje, ale váš článek mi moc pomohl!
  5. GodyVody
    GodyVody
    4. prosince 2023 19:36
    Aplikace dobrá, ale nevýhod není mnoho, jinak vše v pořádku 
  6. Tulipán
    Tulipán
    6. prosince 2023 11:29
    To se mi také jednou stalo, důvodem se ukázal být flash player.
  7. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 16:31
    Byl tam i takový důvod, byl odstraněn, pomohla jen přeinstalace prohlížeče
  8. Stasone
    Stasone
    6. prosince 2023 22:54
    ukázalo se, že důvod mohl být v ovladačích, eptuday