FreePrograms.me

Yandex.Browser se spustí spontánně: příčiny problému a řešení

Яндекс.Браузер самопроизвольно запускается: причины неполадки и способы решения

Yandex.Browser je nyní jedním z nejoblíbenějších webových prohlížečů, který si mezi uživateli získal velkou oblibu pro svůj kvalitní design, stabilitu a rychlost a také velké množství užitečných funkcí, díky kterým je práce s ním jednoduchá a pohodlná. Bohužel práce s prohlížečem Yandex neprobíhá vždy hladce a někdy se uživatelé mohou setkat s problémy se spontánním spuštěním.

Proč se prohlížeč Yandex spouští spontánně?



Problémy se samotným spuštěním prohlížeče mohou nastat z různých důvodů. Tento článek se pokusí pokrýt co nejvíce z nich, abyste mohli problém vyřešit v krátkém čase. Začněte úplně první metodou uvedenou v článku a přejděte dále v seznamu - nakonec budete schopni identifikovat důvod, který ovlivnil vzhled poměrně nepříjemného problému.

Důvod 1: virus software



Jednou z nejpravděpodobnějších příčin tohoto problému je, že viry přizpůsobují činnost programů svým potřebám, a proto začnou fungovat nesprávně.

Doporučujeme skenovat počítač na přítomnost virů z nouzového režimu Windows - v něm je mnoho systémových procesů, včetně virů, v klidovém stavu, což znamená, že vaše šance na detekci zhoubného viru, který se v normálním režimu nemusí vyskytovat, se zvýší .

Ke skenování systému můžete použít buď funkci zabudovanou do vašeho antiviru nainstalovaného na vašem počítači, nebo samostatný nástroj pro ozdravení, např. Dr.Web CureIt.

  1. Restartujte počítač, nebo pokud byl dříve vypnutý, restartujte jej.

  2. Jakmile se počítač spustí, ale před spuštěním operačního systému, budete muset rychle a opakovaně stisknout klávesu F8 dokud se na obrazovce neobjeví nabídka výběru typu spouštění systému. Pro výběr použijte klávesy klávesnice "Nouzový režim".

  3. Nyní, když jste se úspěšně přihlásili, budete muset spustit antivirovou kontrolu. Upozorňujeme, že je nutné spustit co nejdůkladnější sken, který prověří naprosto všechna zákoutí systému.

  4. Pokud kontrola detekovala virovou aktivitu ve vašem počítači, budete ji muset odstranit a poté restartovat počítač jako obvykle.


Důvod 2: Změny provedené v Plánovači úloh



Task Scheduler je speciální nástroj operačního systému Windows, který vám umožňuje vytvářet speciální úlohy ve vztahu k softwaru na vašem počítači. Ve vašem počítači může být například vytvořena úloha zaměřená na automatické spuštění prohlížeče v určitém časovém období nebo bezprostředně po spuštění operačního systému. Nejčastěji jsou takové úlohy vytvářeny viry, ale stává se, že podobné změny mohou provést i jiné programy nainstalované v počítači.

  1. Nejprve budete muset otevřít Planner. Nejjednodušší způsob, jak to udělat, je otevřít vyhledávací panel systému Windows a zadat dotaz "Plánovač úkolů".

    Яндекс.Браузер самопроизвольно запускается: причины неполадки и способы решения


  2. V levé části okna, které se otevře, přejděte do sekce "Knihovna plánovače úloh".



  3. Na obrazovce se zobrazí seznam úloh dostupných v systému. Tento seznam budete muset pečlivě prostudovat a věnovat pozornost úkolům souvisejícím s provozem Yandex.Browser. Pokud je detekována podobná úloha, budete ji muset vybrat jedním kliknutím levého tlačítka myši a poté vybrat tlačítko v pravé části "Vymazat".



  4. Nakonec potvrďte odstranění úlohy.




Důvod 3: Změny v registru



Viry mohou opět ovlivnit spontánní spuštění Yandex.Browser vytvořením nových položek v registru. A i když viry odstraníte, problém s největší pravděpodobností nebude vyřešen, dokud nebude registr ručně vyčištěn.

  1. Nejprve věnujte pozornost tomu, která stránka se automaticky otevře při spuštění prohlížeče Yandex. Dále spusťte registr. Chcete-li to provést, zavolejte okno "Běh" klávesová zkratka Win + R a napište do něj žádost „Regedit“.



  2. Když se na obrazovce objeví okno registru Windows, vyvolejte pomocí klávesové zkratky vyhledávací lištu Ctrl + F a napište do něj adresu webu, který se automaticky načte po spontánním spuštění Yandex.Browser. Budete muset odstranit všechny klíče nalezené při hledání.



  3. Nakonec nezapomeňte restartovat počítač.


Důvod 4: rozšíření fungují



Tento typ problému se vyskytuje méně často, ale pokud předchozí metody nepomohly problém vyřešit, je třeba jej také zkontrolovat.

  1. Chcete-li to provést, spusťte Yandex.Browser, klikněte na tlačítko nabídky a přejděte do sekce "Dodatky".



  2. Na obrazovce se zobrazí seznam rozšíření nainstalovaných v prohlížeči. Zakažte všechna rozšíření a sledujte prohlížeč - pokud se přestane samovolně spouštět, problém je opravdu v nich. V takovém případě budete muset zjistit, který doplněk byl klíčem k problému, a odstranit jej.




Důvod 5: Nastavení prohlížeče



Abyste nezjistili, která nastavení ovlivnila tento problém, doporučujeme okamžitě resetovat nastavení prohlížeče.

  1. Chcete-li to provést, klikněte na tlačítko nabídky a poté přejděte do sekce „Nastavení“.



  2. Přejděte dolů na úplný konec okna a klikněte na tlačítko "Zobrazit pokročilá nastavení".



  3. Znovu přejděte na úplný konec stránky a klikněte na tlačítko "Resetovat nastavení".



  4. Nakonec potvrďte zahájení tohoto postupu.




Důvod 6: prohlížeč nefunguje správně



Opět kvůli virům nemusí váš prohlížeč fungovat správně a nejlogičtějším krokem k vyřešení takového problému je přeinstalace prohlížeče.

  1. Nejlepší je odstranit prohlížeč z počítače ne pomocí nabídky „Ovládací panely“, ale pomocí speciálního nástroje Revo Uninstaller, u kterého se kvalita odinstalace několikanásobně zvýší díky dodatečné kontrole systému na zbývající soubory (kterých zpravidla mnoho zbývá). Pokud nemáte možnost tento program používat, odinstalujte prohlížeč pomocí nabídky "Ovládací panely" - "Programy a funkce".

  2. Po dokončení odstranění prohlížeče Yandex nezapomeňte restartovat počítač.

  3. Postupujte podle odkazu na konci článku na oficiální web vývojáře prohlížeče Yandex a stáhněte si nejnovější distribuci programu. Vše, co musíte udělat, je nainstalovat program do počítače.
Toto jsou hlavní techniky, které nám umožňují vyřešit problém, o kterém uvažujeme. Doufáme, že tento článek byl pro vás užitečný.

Stáhněte si zdarma Yandex.Browser 


Stáhněte si nejnovější verzi programu z oficiálního webu https://browser.yandex.ru/desktop/main/
02. května 2017 2
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. ahhlov
    ahhlov
    3. prosince 2023 10:53
    moc děkuji za užitečný článek! 
  2. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 20:38
    S největší pravděpodobností jste chytili virus stažením nějaké nelicencované aplikace, kvůli tomu vyskakují reklamy a podobně