FreePrograms.me

Prohlížeč Google Chrome se nespustí: příčiny problémů a řešení

Не запускается браузер Google Chrome: причины неполадки и способы решения

Dnes je z hlediska popularity Google Chrome překonán možná prohlížečem Internet Explorer, který zaujímá přední místo z prostého důvodu, že je předinstalován na každém počítači se systémem Windows. Dnes se blíže podíváme na problém práce s Google Chrome, když se prohlížeč odmítá spustit.

Proč se prohlížeč Google Chrome nespustí



Vznik takového problému může ovlivnit celá řada faktorů. Dnes se pokusíme pokrýt co nejvíce z nich, abyste mohli problém rychle vyřešit.

Důvod 1: spuštění blokované antivirem



Pokud máte v počítači nainstalovaný antivirus, pak první věc, kterou musíte vyzkoušet, je deaktivovat jej.

Může se dobře ukázat, že po deaktivaci antiviru se prohlížeč úspěšně spustí, což znamená, že budete muset přejít do seznamu nastavení antiviru a přidat prohlížeč Google Chrome do seznamu výjimek. Po těchto krocích by se měl prohlížeč spustit správně.

Důvod 2: prohlížeč nefunguje správně



Neměli bychom vyloučit druhý nejoblíbenější důvod - nesprávné fungování webového prohlížeče v počítači. A zcela logickým řešením je jeho přeinstalace.

  1. Chcete-li to provést, otevřete nabídku "Kontrolní panel" a přejděte do sekce "Programy a funkce".

    Не запускается браузер Google Chrome: причины неполадки и способы решения


  2. V seznamu nainstalovaných programů najděte Google Chrome, klikněte na program pravým tlačítkem a vyberte "Vymazat".



  3. Po dokončení odstranění webového prohlížeče restartujte počítač. Nyní můžete přejít na níže uvedený odkaz na oficiální web vývojáře a stáhnout si nejnovější distribuci do svého počítače.

    Stáhněte si prohlížeč Google Chrome https://www.google.ru/chrome/browser/desktop/index.html

  4. Spusťte stažený soubor a nainstalujte prohlížeč do počítače.


Důvod 3: virová aktivita



Pokud máte v počítači viry, pak je více než pravděpodobné, že jejich práce směřuje k poškození správného fungování prohlížeče.

V takovém případě byste se měli pokusit analyzovat systém pomocí antiviru nainstalovaného v počítači nebo speciálního nástroje pro skenování, např. Dr.Web CureIt.

Pokud po dokončení kontroly zjistíte, že se ve vašem počítači nacházejí viry, budete je muset dezinfikovat nebo umístit do karantény a nakonec počítač restartovat.

Důvod 4: nefunguje zkratka



Aktivita viru nebo selhání systému mohlo poškodit (upravit) zástupce, který spouští prohlížeč. V tomto případě se můžete pokusit vytvořit nový.

  1. Chcete-li to provést, odstraňte starého zástupce z plochy, poté otevřete vyhledávací panel systému Windows a zadejte do něj název svého prohlížeče. Klikněte pravým tlačítkem na výsledek a vyberte položku v další nabídce, která se zobrazí "Otevřít složku se souborem".



  2. Když se na obrazovce objeví Průzkumník souborů, klikněte na vybraný soubor „Google Chrome“ klikněte pravým tlačítkem a přejděte na parametr „Odeslat“ – „Plocha (vytvořit zástupce)“.




Důvod 5: Selhání systému



Zjištění příčin selhání může trvat poměrně dlouho, ale existuje účinný způsob, jak problém vyřešit, pokud prohlížeč Google Chrome před časem fungoval správně – jedná se o obnovení systému.

  1. Chcete-li tuto funkci spustit, přejděte do okna "Kontrolní panel" a otevřete sekci "Zotavení".



  2. Vyberte možnost "Spuštění obnovení systému".



  3. Po sekundě se na obrazovce objeví okno, ve kterém budou viditelné dostupné body vrácení. Budete muset vybrat bod, který pochází z doby, kdy Google Chrome fungoval správně.




Vezměte prosím na vědomí, že v závislosti na tom, jak dlouho byl bod vrácení vytvořen, může doba obnovy trvat poměrně dlouho, takže byste se měli připravit na to, že postup může trvat dlouho.
Doufáme, že doporučení uvedená v tomto článku vám pomohou vyřešit problémy související se spuštěním nejpopulárnějšího prohlížeče naší doby.
18. června 2017 2
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. ahhlov
    ahhlov
    3. prosince 2023 10:39
    Podařilo se mi spustit prohlížeč, článek hodně pomohl! 
  2. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 20:25
    Pokud váš antivirus blokuje google chrome, měli byste pravděpodobně tento antivirus deaktivovat nebo zkusit google chrome přeinstalovat