FreePrograms.me

Jak udělat jednu stránku na výšku a druhou na šířku v dokumentu Microsoft Word?

Как в документе Microsoft Word сделать одну страницу книжной, а другую альбомной?

Jako příklad si vezmeme textový editor balíčku Microsoft Office. Tento editor je dnes jedním z nejpopulárnějších. Ihned lze poznamenat, že toto textový editor má obrovskou funkčnost a každou z jeho funkcí není obtížné používat. Přesto má mnoho uživatelů různé otázky při práci s dokumenty Microsoft Word. Dnes se podíváme na další problematiku související s tímto textovým editorem. Otázka zní takto: „Jak udělat jednu stránku na výšku a druhou na šířku v dokumentu Microsoft Word Úloha, která se některým uživatelům zdá obtížná, je ve skutečnosti extrémně jednoduchá Samotný dokument aplikace Word Po otevření přejděte na stránku, kterou potřebujete udělat krajinu a umístěte na něj kurzor. Nyní na panelu nástrojů dokumentu hledáme kartu "rozvržení stránky"a v tom jdeme do menu"stránka nastavení".


Zde vybereme orientaci stránky na šířku a klikneme na položku "Použijte na konec dokumentu". Své akce potvrdíme stisknutím tlačítka "OK".

Как в документе Microsoft Word сделать одну страницу книжной, а другую альбомной?


Chcete-li dokument zobrazit na stránce knihy, musíte jej vybrat z nabídky Nastavení stránky. Co když ale potřebujete pouze jednu, například stránku na šířku pro celý dokument? Jak víte, pomocí výše uvedené metody budou mít všechny vaše následující stránky zobrazení na šířku. Cesta z této situace je také celkem jednoduchá.

Vše, co musíte udělat, je změnit orientaci stránek dokumentu po stránce, kterou jste vytvořili na šířku, na výšku. To znamená, že musíte umístit kurzor myši na stránku, ze které budete mít orientaci stránky na výšku, a provést výše uvedené kroky, pouze vybrat typ stránky na výšku. Poté všechny stránky vašeho dokumentu opět získají vzhled knihy. Pokud potřebujete udělat jednu stránku na výšku a druhou na šířku v dokumentu Microsoft Word, pak je to docela možné. Vše, co musíte udělat, je dodržovat doporučení uvedená v tomto článku.
11. července 2015 2
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Anna
    15 Leden 2017 01: 06
    Díky moc! Moc pomohli!!!
  2. Shaty
    Shaty
    6. prosince 2023 11:43
    Děkuji za objasnění. Bude se mi hodit při sepisování smluv s odhady.