FreePrograms.me

Kdenlive 24.02.1

Program Kdenlive vám umožní vytvářet pokročilé video projekty, díky skvělému video editoru získáte širokou škálu potřebných funkcí v ruštině. Pokud se věnujete střihu videa, myslím, že jste si vědomi skutečnosti, že kromě výkonného počítače potřebujete také vhodné nástroje, které vám pomohou zjednodušit práci, což je místo, kde tento vývoj přichází na pomoc.
Video editor má poměrně složité rozhraní a širokou škálu profesionálních funkcí. Je třeba poznamenat, že v nejnovější verzi programu nejsou všechny interní akce v editoru přeloženy do ruštiny, což může také vyděsit začínající uživatele. Tím je práce pro začátečníky obtížnější, ale naučit se netrvá příliš dlouho. Pro rychlé zvládnutí funkčnosti má uživatel přístup k lekcím v ruštině, ke kterým lze přistupovat z hlavní nabídky programu.

Tento nelineární video editor vám umožňuje vytvářet pokročilé video projekty tím, že vám poskytuje dobře známou časovou osu, kam můžete umístit různé klipy, jako je video nebo zvuk, a kombinovat je, jak si přejete. Navíc obsahuje velký výběr přechodů a efektů, které můžete použít k vylepšení zvuku i videoklipů. Můžete například upravit úrovně zvuku, použít phaser, použít zvukový filtr, provést korekci barev, oříznout a transformovat videa, zkreslit je nebo rozmazat, a to jen poškrábe povrch.
Kdenlive vám umožňuje konfigurovat širokou škálu nastavení týkajících se vašich projektů i aplikací. Můžete si tedy vybrat vlastní složku projektu, nastavit preferované rozlišení a snímkovou frekvenci, nastavit velikost snímku a poměr zobrazení, povolit miniatury videa nebo zvuku, upravit metadata, zobrazit seznam souborů projektu a přistupovat k datům uloženým v mezipaměti. Okno konfigurace aplikace se skládá z mnoha konfigurovatelných možností týkajících se výchozího nastavení projektu, časové osy, prostředí, JogShuttle, přehrávání a překódování.
Kdenlive rozpozná všechny formáty videa a rychle vykreslí videa ve vysokém rozlišení. Program podporuje vícestopý provoz a umožňuje přidávat neomezený počet souborů. To, co odlišuje Kdenlive pro Windows od ostatních bezplatných editorů, je jeho velká knihovna doplňků a automatických funkcí. Uživatelé mají přístup k nastavení efektů, přechodů, titulků a automatických vylepšení. Každou předvolbu lze aplikovat na samostatný soubor nebo celý projekt a doladit zobrazení filtrů. Navíc jsou zde základní editační funkce: stabilizace snímku, odstranění šumu, můžete oříznout video a oříznout snímek.
Další užitečnou funkcí editoru je funkce nahrávání obrazovky monitoru. Nastavení snímání lze ručně upravit tak, aby se zobrazil nebo skryl kurzor, rozlišení snímku a zachytilo se více zvukových stop. Program podporuje hardwarovou akceleraci, která umožňuje exportovat video ve zrychleném režimu. Celkově je Kdenlive komplexním řešením pro poloprofesionály, kteří chtějí rozšířit své editační schopnosti.
Aplikaci lze využít jako plnohodnotné studio pro tvorbu videí. K dispozici je automatické vytváření prezentací z obrázků s různými přechody a efekty, je zde vestavěný editor titulků, k dispozici jsou nástroje pro vytváření, přesouvání, ořezávání a mazání video, audio, textových a grafických fragmentů. Program zahrnuje celou řadu zvukových efektů (normalizace, fázový a výškový posun, omezení, ovládání hlasitosti, reverb atd.) a vizuálních efektů (modrá obrazovka, zkreslení, rotace, rozostření, ztmavení atd.).
Klíčové vlastnosti Kdenlive:

  • schopnost používat jakékoli audio/video formáty;
  • vytváření vícekolejných projektů;
  • řezání klipů, vkládání a odstraňování mezer mezi nimi;
  • různé efekty, titulky, přechody atd.;
  • možnost přidávat textové soubory (s příponou .txt) do projektu jako titulky;
  • flexibilní nastavení rozhraní;
  • vestavěný editor titulků;
  • možnost nastavit si vlastní kombinace klávesových zkratek;
  • nedestruktivní instalace;
  • automatické vytváření prezentací.


Vysoce přizpůsobitelné rozhraní je zcela přizpůsobitelné – každý panel lze libovolně přesouvat a organizovat tak pohodlnou práci. Rozhraní mimo jiné poskytuje různé informační údaje (průběh, histogram a další). Program také umožňuje nastavení klávesových zkratek Pokud se zabýváte střihem videa, budete kromě výkonného počítače, který má pro tento úkol dostatek prostředků, potřebovat také profesionální video editor, který dokáže využít dostupné zdroje. Kdenlive je přesně takový program. Nabízí ucelenou sadu nástrojů pro práci s komplexními video projekty.

Zbývá dodat, že program obsahuje další nástroje, jako jsou funkce pro tvorbu titulků a DVD authoring.

03. července 2024 0
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný