FreePrograms.me

Vypněte stmívání obrazovky Windows 10 při hraní her

Tento nepříjemný pocit asi znáte. Budete v pokušení vypnout nejen ztmavení obrazovky, ale také při načítání tmavé stránky браузере, protože pak je také zatemněno. Při spuštění hry na celou obrazovku je poslední věc, kterou chceme, zatemnění obrazovky.

Než odpovíme na tuto otázku, pojďme nejprve zjistit, proč obrazovka ztmavne. S největší pravděpodobností to má něco společného s grafikou Intel. V nedávné minulosti výrobci zavedli možnost úspory energie, která platí, i když člověk používá GPU Nvidia spíše než Intel. Integrovaná karta je vždy povolena a má ovládání na celé obrazovce u notebooků s hybridní grafikou Nvidia a Intel.

Rámeček je odeslán do grafiky Intel, když hra dokončí provádění rámce na GPU Nvidia. Poté jej zobrazí na obrazovce.

Ovládací panel grafiky – místo, kde začít



A abyste mohli vypnout možnost ztmavení obrazovky při hraní her ve Windows 10, musíte najít ovládací panel Intel Graphics Control Panel. Najdete ji buď stisknutím klávesy Windows nebo otevřením nabídky Windows v levém dolním rohu. Jakmile se otevře, stiskněte tlačítko Napájení. Poté musíte deaktivovat technologii úspory energie. I když Adaptivní jas systému Windows vypnete, technologie automaticky ztmaví obrazovku.


Obnovení displeje s přepínáním rychlosti by také mělo být zakázáno. Pokud to nepomůže, možná budete muset restartovat grafický ovladač. Chcete-li to provést, stiskněte klávesu Windows + Ctrl + Shift+B.
Nerad vám to říkám, ale ani tohle nemusí fungovat. Pokud se tak nestane, přejděte na klíč Windows, podržte jej a současně stiskněte X... Klikněte Správce zařízení, poté rozbalte Adaptéry displeje. Klikněte pravým tlačítkem na stávající adaptér, pak Vlastnosti >tab Řidič. Pokud je tato možnost k dispozici, přejděte na ovladač vrácení zpět. Pokud tomu tak není, klikněte pravým tlačítkem na stávající adaptér a odeberte jej. Zobrazí se okno, které říká něco jako „odinstalovat software ovladače zařízení“. Zaškrtněte toto políčko, ukončete Správce zařízení a restartujte počítač.

Aktualizace je další možností



Další věc, kterou musíte udělat, je aktualizovat. Chcete-li to provést, musíte nainstalovat dostupné aktualizace, musíte zkontrolovat aktualizace v části Aktualizace a zabezpečení. Toto je v sekci Start -> Nastavení... Možná budete muset aktualizovat ovladač zobrazení z webu výrobce vašeho počítače. Nejnovější ovladače pro grafické karty Intel HD, Nvidia a AMD ATI dostupné na firemních stránkách.

Než budete moci zakázat stmívání obrazovky, musíte vědět, jaký typ grafiky jste nainstalovali. Může se to zdát samozřejmé, ale není tomu tak vždy. Jakmile to zjistíte (podle výše uvedených kroků), vyhledejte ovladač v sekci stahování na webu dodavatele. Chcete-li stáhnout ovladač pro Intel, přejděte sem downloadcenter.intel.com/product/80939 /. V závislosti na verzi můžete identifikovat své produkty a přijímat aktualizace softwaru a ovladačů pro hardware Intel.

Pro Windows 10 jsou na výběr tři možnosti:



Intel® Graphics – ovladače DCH pro Windows® 10
Grafika Intel® – BETA ovladače Windows® 10 DCH
Dedikované grafické ovladače Intel® Iris® Xe MAX
Nejprve budete mít grafický ovladač Intel pro Whiskey Lake, Comet Lake, Lakefield, Gen 6 až Gen 11, Apollo Lake, Gemini Lake a Amber Lake.

Za druhé k nim dostanete beta ovladač. Třetí možnost nainstaluje ovladač Intel® Graphics Driver pro grafiku Intel® Iris® Xe MAX Graphics (27.20.100.9039).




Nejnovější ovladače pro Nvidia jsou k dispozici na www.nvidia.com/Download/index.aspx . Vaše možnosti jsou beta ovladače nebo starší ovladače:

  • Ovladače pro Unix

  • Další možnosti Quadro

  • Systémový software NVIDIA PhysX

  • Ovladač NVIDIA

  • CUDA pro MAC atd.


Pokud používáte AMD ATI, můžete získat podporu a stáhnout ovladače z support.amd.com/en-us/download.

Kromě toho je možné spustit ovladač přímo na systému, který potřebuje aktualizaci. Chcete-li to provést, stáhněte si instalační program pro čipovou sadu a grafiku Radeon (kombinované). Nainstaluje pouze ty součásti, které váš systém vyžaduje aktualizaci. Potřebujete spolehlivé připojení k internetu!

Problémy s kompatibilitou



V budoucnu se starší počítače a zařízení stanou nekompatibilními s aktualizacemi funkcí Windows 10 Někteří uživatelé si již stěžují na nedostatek jasu nebo průhlednosti. Změny totiž nejsou podporovány všemi komponentami, které by tuto podporu za ideálních podmínek měly poskytovat. Odborníci doporučují aktualizovat grafiku, základní desku, BIOS, úložiště nebo další systémové komponenty. Možná budete chtít zvážit vrácení nebo zablokování aktualizace. Kupte si nový počítač s Windows 10, pokud vše ostatní selže.

Windows 10 1809 má v současné době problémy s prvními uživateli. Během čekání na aktualizaci Spring Creators Update s budoucími komplexními aktualizacemi může být nejlepší přejít na předchozí verzi.

Chcete -li to provést, otevřete Start > Nastavení. Pak pereydite v razdel Aktualizovat a zabezpečení > Zotavení. Zobrazí se dotaz, zda chcete přejít na nižší verzi systému Windows 10. Klepněte na tlačítko Ovládání + Další + Vymazat nebo „Zveřejnit", poté se odhlaste. Budete vyzváni k přihlášení. Na této obrazovce stiskněte a podržte tlačítko napájení posun na klávesnici. Klikněte na tlačítko Restartovat a zároveň držte tuto klávesu a počkejte, dokud se nezobrazí nabídka „Pokročilé možnosti obnovení“.

Blokovat pokusy o aktualizaci


Systém Windows se může pokusit vrátit k systému Windows 10 1809. Instalační program systému Windows 10 bohužel neposkytuje informace o podpoře. Zkontrolujte kompatibilitu na webu dodavatele hardwaru. Pokud to neuděláte, riskujete, že později zjistíte, že je třeba provést čistou instalaci nebo vrátit zpět. Je to docela nepříjemné.

Windows Update je nejoblíbenější způsob instalace aktualizace nových funkcí. První linií obrany proti instalaci je nástroj Microsoft Show or Hide Updates. Jedná se o malou aplikaci, která umožňuje skrýt aktualizaci. Spusťte jej po stažení. potom klepněte na tlačítko Další. Musíte na něj počkat, protože identifikuje čekající aktualizace. Chcete-li aktualizace skrýt, vyberte ze seznamu Aktualizace funkcí. Zaškrtněte políčko vedle aktualizace a potvrďte změny. Až budou vydány budoucí verze, uvidíte buď 1803 nebo 1709.

10. května 2022 5
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. ahhlov
    ahhlov
    3. prosince 2023 08:35
    Vše je podrobně a přehledně napsáno v článku! povedlo se to hned napoprvé! 
  2. Stasone
    Stasone
    5. prosince 2023 16:17
    Při hraní vždy zapnu tmu, pomáhá to zlepšit můj skill
  3. Tulipán
    Tulipán
    5. prosince 2023 22:35
    Děkuji za užitečný a velmi jasný článek. I konvička může rozumět.
  4. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 12:54
    Mám problém se zrakem a to mi pomáhá lépe vidět, co se děje na obrazovce
  5. Basketball
    Basketball
    6. prosince 2023 21:27
    Moc děkuji za článek, moc mi pomohl, doporučení