FreePrograms.me

Aktualizujte ovladače grafické karty

Обновление драйверов видеокарты


Aby váš počítač dobře fungoval, musíte pro něj správně vybrat software, stručně nazývaný ovladače, pro téměř všechny jeho součásti: základní desku, grafický adaptér, řadič. Když je notebook nebo počítač nový, to znamená, že má disk s potřebnými ovladači, neměly by být žádné problémy. Pokud však od nákupu uplynulo hodně času a počítač vyžaduje přeinstalaci ovladačů, budete je muset hledat na internetu.

Výběr ovladačů pro grafický adaptér



Grafické karty jsou různé a každá z nich vyžaduje specifické ovladače. Náš průvodce vám pomůže rozdělit celý proces krok za krokem. Pojďme tedy začít.

Krok 1: Výběr správné grafické karty



Zjištění modelu grafické karty, která je v počítači, je poměrně jednoduché: například pomocí speciálních nástrojů. Je jich mnoho a všechny mají různou míru „složitosti“ – nejčastěji speciálně pro začátečníky.

Nejznámější program v této a dalších oblastech lze nazvat GPU-Z. Bude schopna třídit všechna data související s grafickým adaptérem: včetně toho, jaký software je aktuálně nainstalován.
  1. Nejprve si stáhněte a nainstalujte nástroj GPU-Z. Po otevření aplikace se zobrazí okno s charakteristikami grafického adaptéru.

    Обновление драйверов видеокарты


  2. V "Název" model je zobrazen v poli "Verze ovladače" - verze použitého ovladače.


Když určíte model grafického adaptéru.

Krok 2: Stáhněte si ovladače pro grafickou kartu



Nalezení ovladačů pro grafické karty známých značek je poměrně jednoduché.

Intel
  1. Nejprve tedy přejděte na oficiální webovou stránku a poté zadejte do vyhledávacího pole "Vyhledávám materiál ke stažení" a klikněte na ikonu vyhledávání.



  2. Poté budete mít možnost přidat ke svému požadavku specifika: uveďte aktuální firmware, vyberte "drayver" hledat. Klikněte na nalezený software a v okně, které se otevře, kde se objeví ovladač dostupný ke stažení, vyberte "Stažení".




AMD
  1. Pokud vaše grafická karta patří značce AMD, přejděte na webovou stránku jejich výrobce a vyplňte na ní vyhledávací formulář.



  2. Poté klikněte na "Zobrazit výsledek" a počkejte, až se načte další stránka – váš ovladač je na ní a měli byste si jej pouze stáhnout.


nVidia

Pokud jste vlastníkem počítače, který běží na grafickém adaptéru "nVidia", pak budete muset znovu stáhnout oficiální web, vyplnit vyhledávací formulář, kliknout na hledat a stáhnout ovladač z okna, které se otevře.



Ovladače však nemusíte hledat na webu výrobce, stačí je aktualizovat přímo z Windows. Postupujte podle tohoto algoritmu:
  1. Po otevření "Správce zařízení", vybrat předmět "Video adaptéry": vyberte model své grafické karty kliknutím pravým tlačítkem na něj.



  2. V rozbalovací nabídce musíte vybrat "Aktualizovat ovladače" a počkejte, dokud systém pomocí automatického vyhledávání nenajde aktualizaci pro váš grafický adaptér.




Pokud jste vlastníkem notebooku, musíte přejít na web výrobce a nainstalovat ovladače odtud. To lze vysvětlit skutečností, že výrobce upravuje parametry každé grafické karty pro konkrétní model notebooku, a proto se její software bude poněkud lišit od standardní grafické karty.

Krok 3: Přeinstalujte ovladače


  1. Pokud jste stáhli modul v rozšíření EXE, povolte jej; pokud byl stažen jako archiv, rozbalte jej a spusťte nástroj znovu. Pokud vám ale žádná z výše uvedených možností nevyhovuje, pak jste si stáhli soubor, který lze otevřít pomocí "Správce zařízení".

  2. Při ruční instalaci ovladačů nezapomeňte zadat cestu k načtenému modulu.


Další kroky jsou stejné pro všechny grafické karty: restartujte počítač (pokud byl váš pokus o aktualizaci neúspěšný, použijte službu "Obnovení systému". Pravidelně aktualizujte ovladače a váš počítač vám bude sloužit dlouhou dobu!
16. února 2018 4
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Stasone
    Stasone
    6. prosince 2023 05:21
    Bez aktualizace ovladačů videa bude vše špatné, díky za článek
  2. Tulipán
    Tulipán
    6. prosince 2023 11:15
    Obvykle je děsivé lézt do takové džungle počítače, ale s vašimi články jsem si 100% jistý úspěchem.
  3. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 14:21
    Pokud vaše karta podporuje NVIDIA, stáhněte si oficiální webovou stránku a nejsou žádné problémy
  4. Basketball
    Basketball
    6. prosince 2023 23:53
    Rychle jsem aktualizoval ovladač, díky za doporučení, v pohodě