FreePrograms.me

Prohlížeče pro Windows 2020

Браузеры для Windows 2020

Webový prohlížeč je bránou do rozsáhlého informačního prostoru. A pravděpodobně není správné používat „dvířka“, která vrzají, zasekávají se a nakonec, jejichž vzhled není vůbec příjemný na pohled. Přečtěte si tento článek. Třeba ti pomůže s výběrem.

Zadáte tedy URL do adresního řádku a váš prohlížeč udělá vše potřebné pro zobrazení vybrané webové stránky na obrazovce vašeho monitoru. Počínaje kontaktováním serveru DNS za účelem získání IP adresy požadovaného webu a konče přímým vykreslováním obrazových prvků na stránce po vrstvách.

Kromě toho lze prohlížeče použít k přístupu k informacím na některých soukromých serverech nebo k přehrávání místních videí uložených ve vašem zařízení. Přidáním příslušných komponent lze webový prohlížeč používat jako správce hesel, správce stahování, stahovač torrentů, vyplňování formulářů atd.

Obecně trávíme na počítači pomocí našeho oblíbeného webového prohlížeče poměrně hodně času a vybrat si jej podle svých preferencí není poslední rozhodnutí.


Jak je patrné z grafu, v tržních podílech nejoblíbenějších prohlížečů letos nedošlo k žádným výrazným změnám.

Google Chrome – nesporná jednička na trhu. Jakmile Google tento prohlížeč v roce 2009 představil, rychle se stal populárním, protože to byl v té době nejrychlejší prohlížeč. Nyní má ale Chrome důstojné konkurenty. A jako nejoblíbenější Chrome udržuje své standardy rychlosti a efektivity na správné úrovni, i když již není tajemstvím, že tento prohlížeč přetěžuje RAM.

Kromě základních funkcí, jako je správa záložek, rozšíření motivu, režim inkognito a tak dále, má Chrome funkci správy profilů. Tato funkce umožňuje více lidem používat stejný prohlížeč na zařízení bez slučování jejich historie prohlížení, historie stahování souborů cookie a tak dále. To znamená, že podle potřeby si každý uživatel může přizpůsobit prohlížeč pro sebe.

Další věcí, která dělá Chrome jedním z nejlepších prohlížečů, je jeho podpora pro více zařízení. Google Chrome může snadno synchronizovat historii prohlížeče, karty, záložky, hesla a tak dále mezi zařízeními pomocí aplikace Chrome. To znamená, že váš počítač a smartphone mají v podstatě stejný prohlížeč se stejnými daty. Není nutné importovat všechna data nastavení ručně.

Další výhodou, která se mnoha lidem na prohlížeči Chrome líbí, je velmi bohatý obchod s rozšířeními. Poskytuje bohatou sadu pluginů, které promění váš prohlížeč v zařízení typu vše v jednom s mnoha praktickými doplňky.


Prohlížeč Yandex – téměř úplný klon Google Chrome. Rozdíl je viditelný pouze v sadách rozšíření a dalších nastavení. Pro Chrome jsou služby Google prioritou samy o sobě a pravděpodobně ve větším množství než jeho konkurent. Zde se hodí vestavěný blokovač reklam a inteligentní vyhledávací panel. Pokud je internet pomalý, bylo by dobré použít turbo režim pro urychlení stahování. Tak příjemná zábava jako Alice a sbírky - další zdroj náhodného obsahu. I když si samozřejmě Yandex Browser zaslouží samostatnou recenzi, kterou čtenářům brzy představíme.


Линия Safari Graf ukazuje spíše počet uživatelů počítačů Apple než skutečnou popularitu tohoto prohlížeče v prostředí Windows. Apple jej přestal aktualizovat a podporovat pro Windows již v roce 2015 a verze 5.1.7 zůstala od té doby nejnovější verzí. Těžko soudit, čím se Apple při tomto rozhodování řídil, protože... oficiální stanovisko nebylo zveřejněno.

Používání prohlížeče, který si neumí otevřít vlastní web a jeho použití na YouTube je zablokováno, pro nás nemá smysl. I když, pokud chcete, můžete si stáhnout instalační program pro nejnovější verzi Safari z oficiálního webu pomocí odkazu s nezabezpečeným připojením:
http://appldnld.apple.com/Safari5/041-5487.20120509.INU8B/SafariSetup.exe
zkopírováním sem a vložením do adresního řádku nové karty v prohlížeči.

Další na žebříčku je s podílem 6,49 %. Prohlížeč Opera. Jedná se o prohlížeč, pro který jako jeden z prvních byla vytvořena speciální aplikace Opera mini pro mobilní telefony s podporou jazyka java. Jistě si ho mnozí pamatují. Samotná Opera vznikla již v roce 1995 a je jedním z nejstarších prohlížečů.

Tento prohlížeč je aktualizován a podporován dodnes, ale v konkurenci s výše uvedenými prohlížeči prohrává. Opera přesto zůstává jedním z nejoblíbenějších prohlížečů, má své fanoušky a zaujímá důstojné místo v seznamu nejlepších prohlížečů pro Windows a další operační systémy. Mnoho uživatelů jej často považuje za nejlepší alternativu k prohlížeči Firefox. Již brzy připravíme podrobnou recenzi nejnovějšího vydání Opery.

Stejně jako ostatní prohlížeče Windows i Opera podporuje synchronizaci mezi zařízeními, aby bylo prohlížení dostupné na všech zařízeních, kde používáte svůj účet Opera. Jeho charakteristickým rysem je však funkce Opera turbo, která komprimuje provoz a dělá z Opery jeden z nejlepších prohlížečů pro ty, kteří mají nízkou rychlost internetu. Opera má také vestavěnou bezplatnou VPN, pomocí které můžete skrýt svou skutečnou adresu, čímž do jisté míry zachováte anonymitu vlastních návštěv cizích zdrojů. Tato funkce je dodávána v „krabičce“, což není případ mnoha populárních prohlížečů, včetně Chrome, Yandex a Firefox, ve kterých si pro tyto účely musíte stáhnout samostatné pluginy VPN. A to v nich trochu komplikuje proces tohoto nastavení. Stejně jako ty výše, prohlížeč Opera má bohatý obchod s rozšířeními, který je dodáván s mnoha pluginy od velkých společností.


Další na seznamu - Prohlížeč Firefox. Není to tak dávno, co Mozilla aktualizovala svůj prohlížeč vydáním Firefoxu quantum. Obsahuje několik užitečných funkcí, jako jsou lepší doporučení, pokročilá správa karet, nová stránka správce úloh a mnoho dalšího. Nový Firefox je mnohem rychlejší než jeho předchůdce a nyní zuřivě soutěží s prohlížečem Chrome od Googlu o prvenství.
Přepracované uživatelské rozhraní Firefoxu a mnoho nových funkcí může oslovit různé uživatele. Při použití soukromého režimu používá Mozilla funkci zvanou ochrana před sledováním. Slouží k zamezení požadavků na sledování domén, čímž výrazně zrychluje načítání webových stránek. V některých publikacích však můžete najít publikace, kde se předpokládá, že Firefox jednoduše zdržuje načítání sledovacích skriptů, aby nejprve načetl uživatelské rozhraní. Zda je to pravda nebo ne, není zřejmé, ale je možné, že jde pouze o bezskrupulózní pomluvy vůči prohlížeči.

Firefox je dnes jedním z nejpopulárnějších prohlížečů a přichází jako standardní prohlížeč v mnoha distribucích Linuxu. Je to pochopitelné díky filozofii ochrany soukromí Firefoxu. Samotný prohlížeč je poměrně rychlý s příjemným rozhraním a může adekvátně konkurovat jakýmkoli špičkovým prohlížečům. Firefox má také bohatou zásobu pluginů, které pomáhají rozšířit základní funkcionalitu prohlížeče. Podrobná recenze prohlížeče je za námi.


Na závěr se zaměříme na několik prohlížečů, jejichž podíl využití je v rámci statistické chyby. Ale každý z nich má svou vlastní „chuť“ a kdo ví, možná v blízké budoucnosti budou soutěžit s vůdci naší recenze.

Chróm. Pokud aktuálně používáte prohlížeč Google Chrome, pak nebudete mít problém přejít na jeho open source protějšek, který je přítomen na systémech Linux. Prohlížeč Chrome si ve skutečnosti vypůjčil zdrojový kód od Chromia. Vzhledem a funkčností je Chromium stejný jako lídr v našem hodnocení. Můžete se také přihlásit pomocí účtu Google, synchronizovat data, stahovat rozšíření a další.

Stále však existují rozdíly, které mohou uživatelům pomoci vybrat si pro sebe tu nejlepší volbu. Chromium například nepodporuje automatické aktualizace. Audio a video kodeky nejsou součástí součástí přehrávače. Jedním z hlavních rozdílů je, že Chromium je vyvíjen jako průběžná verze. To znamená, že funkce se do nových sestavení přidávají častěji než v samotném Chromu – to se děje téměř denně. Chromium je také open source pro mnoho nových prohlížečů pocházejících ze startupů v tomto prostoru. To jim do určité míry usnadňuje život a eliminuje potřebu vytvářet nové jádro prohlížeče.

Projekty Chromium https://www.chromium.org/Home

Vivaldi. Tento prohlížeč je jen pár let starý, ale je to jeden z nejlepších prohlížečů pro Windows. Vivaldiho vytvořil spoluzakladatel Opery John Stephenson. Prohlížeč má responzivní rozhraní, které se mění v závislosti na barevném schématu webové stránky v něm otevřené. Jako prohlížeč založený na jádru Chromium podporuje rozšíření prohlížeče Google Chrome a Opera.

Navenek je Vivaldi velmi podobný Opeře – se stejným bočním panelem na levé straně. Ale úroveň poskytovaných nastavení, jako je adresní řádek, panel karet a další, dělá Vivaldi v tomto ohledu zajímavějším. Mezi další úpravy patří přidání vlastních klávesových zkratek a gest myši podle vašich představ. Na postranním panelu si můžete dělat aktuální poznámky. Můžete tam také vytvářet záložky. A kdykoli můžete přistupovat k požadované webové stránce pomocí rozdělené obrazovky.

Přejděte na web Vivaldi https://vivaldi.com/ru/

Prohlížeč pochodní. Pokud jste fanouškem bittorrentu, Torch Browser je pro vás, protože je dodáván s vestavěným stahovačem torrentů. Má nástroj pro zachycení médií, který lze použít ke stažení streamovaných video a zvukových souborů z webových stránek otevřených prohlížečem. K dispozici je zajímavá funkce akcelerátoru stahování určená především pro každodenní stahování obsahu. Jedná se o jakousi obdobu turbo opery. Torch umí přehrávat i částečně stažená videa a torrenty a obsahuje také hudební přehrávač, který stahuje obsah z Youtube.

https://torchbrowser.com/

Odvážný prohlížeč. Během krátké doby si prohlížeč Brave vydobyl pověst toho, že je zaměřen na soukromí. Tento prohlížeč vyvinul Brendan Eich (tvůrce JavaScriptu a spoluzakladatel Mozilly) a Brian Bonde? jako mnoho jiných je postaven na kódu Chromium. Dodává se s vestavěnými blokátory reklam a skriptů, které sledují aktivitu návštěvníků webu. 
Vrcholem prohlížeče je, že uživatel uvidí otravnou reklamu pouze ve formě upozornění a plně se zviditelní pouze v případě, že se ji rozhodne sledovat. A v tomto případě Brave slibuje dát uživateli 70 % nákladů za zobrazení této reklamy. Samozřejmě si z toho moc nevyděláte, ale pokud jste školák nebo student, pak takový příjem nebude nadbytečný. Brave vám dává možnost vybrat si z dlouhého seznamu 20 vyhledávačů. V nedávné aktualizaci přidali vývojáři funkci anonymního prohlížení, která je integrována sítí Tor. Tato funkce poskytuje další ochranu soukromí.

Přejděte na webovou stránku prohlížeče Brave https://brave.com/

Výše jsme se tedy pokusili stručně poznamenat vlastnosti populárních i nepříliš běžných prohlížečů. Je jasné, že každý z nich má své vlastní vlastnosti a není vhodný pro každého.
Chtěli jsme jen zdůraznit, že byste neměli zůstat v zajetí stereotypů – koneckonců je dost možné, že na vás stále někde čeká VÁŠ prohlížeč.
Napište svůj názor na to, co čtete do komentářů. Co jsme zapomněli zmínit? Co ještě podle vás stojí za řeč?
23. listopadu 2020 14
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. vtb69
    25. listopadu 2020 15:37
    Zajímavá recenze. Proč se nic neříká o Maxthonu? Velmi hodný recenzent.
  2. Nicholas
    Nicholas
    25. listopadu 2020 22:19
    Ani nejnovější Edge není špatný

    1. luxus
      27. listopadu 2020 13:16
      Chybět nebude ani Microsoft Edge.
  3. Resident
    19. listopadu 2023 18:44
    Díky za seznam prohlížečů, používal jsem všechny kromě posledního... Yandex je nejoblíbenější.
  4. Ano
    21. listopadu 2023 15:18
    Děkuji, recenze se mi moc líbila. Radím nerozhodnutým 
  5. Timyr
    Timyr
    21. listopadu 2023 22:41
    Zde je seznam nejlepších prohlížečů pro novou generaci. Stáhl jsem si Mazila, je to pecka.
  6. Vvvtt83
    Vvvtt83
    23. listopadu 2023 14:03
    Staňte se velmi informativní díky autorovi za odvedenou práci!!!
  7. ahhlov
    ahhlov
    3. prosince 2023 10:13
    Článek byl velmi užitečný! Dlouho jsem přemýšlel, jaký prohlížeč stáhnout. Děkuju! 
  8. GodyVody
    GodyVody
    4. prosince 2023 19:34
    Velmi dobrá aplikace Líbilo se mi vše 👍, všem doporučuji stáhnout a sledovat
  9. Stasone
    Stasone
    5. prosince 2023 20:07
    V článku je uvedeno hodně prohlížečů, souhlasí i s mým top seznamem
  10. Tulipán
    Tulipán
    6. prosince 2023 09:27
    Páni, kolik nových jmen jsem se naučil. Používám prohlížeč Yandex.
  11. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 13:39
    Normálně to vypadá, že jsem znal jen asi 10 procent yuauzerů
  12. Basketball
    Basketball
    6. prosince 2023 23:16
    Výborné prohlížeče pro Windows, moc se mi líbil, doporučuji