FreePrograms.me

Prohlížeče 2022

Браузеры 2022


co prohlížeče nejlepší pro počítač? Tuto otázku položil téměř každý uživatel internetu. A v tomto článku se na tento problém podíváme podrobněji, prostudujeme klady a zápory každého prohlížeče a poté si můžete stáhnout ten, který se vám líbí

Existuje obrovské množství webových prohlížečů. A nezáleží na tom, že většina z nich je podobná, každá má své vlastní vlastnosti a výhody, které mohou uživatele oslovit. Takže co to vůbec je?

Prohlížeč co to je?

Zde je to, co nám říká Wikipedie:

Webový prohlížeč, prohlížeč, prohlížeč (z anglického Web browser, legacy browser) - software pro prohlížení webových stránek, to znamená pro vyžádání webových stránek (hlavně z internetu), jejich zpracování, zobrazení a přesun z jedné stránky na druhou. Mnoho moderních prohlížečů také umí stahovat soubory z FTP serverů.


Z popisu je zřejmé, že se jedná o stejný program jako prohlížeč obrázků, audio přehrávač nebo správce souborů. Mezi jeho funkce patří zobrazování webových stránek přes síť, které jsou umístěny na vzdáleném počítači.

Který prohlížeč je lepší

Je jasné, že pro každého stejně webový prohlížeč bude mít jinou prezentaci. Protože existují běžní uživatelé – ti, kteří prostě chodí na webové stránky a sociální sítě. Moderní kteří toho o svém prohlížeči hodně vědí a využívají jeho funkce. A programátoři kteří jej používají jako vývojový nástroj. Obvykle mají nainstalované všechny oblíbené programy a dokonce i několik verzí, protože musí otestovat své webové stránky, aby se zobrazovaly stejně. Pojďme se tedy v rychlosti podívat na hlavní konkurenty.

Google Chrome
Primárně určený pro běžné lidi, kteří pravidelně používají internet. Pro začátečníka je velmi jednoduchý, má všechny potřebné funkce a přitom není přetížený. Je také ideální pro pokročilé uživatele, protože má obchod s rozšířeními. Existuje spousta funkcí. V souladu s tím existuje mnoho vývojových nástrojů pro webmastery. Obvykle je to všestranný, bezpečný a velmi rychlý internetový prohlížeč vhodný pro každého uživatele.

Stáhněte si zdarma Google Chrome https://www.google.com/intl/ru_ru/chrome/

Opera
Pokud se podíváte na tento program před verzí 15, byl perfektní pro sebevědomé uživatele. Nebyl to jen prohlížeč. Byl to agregátor RSS kanálů, vestavěný e-mailový klient, vestavěný torrent klient a mnoho dalších užitečných věcí. Počínaje verzí 15 začal prohlížeč používat modul WebKit, stejný jako v prohlížeči Google Chrome. Mnoho předchozích funkcí bylo odstraněno. Obrovskou nevýhodou je, že se sice stal podobným produktu od Googlu, ale nevyhovují mu rozšíření použitá v Chrome. Určitě mnoho uživatelů, kteří jej tolik milovali pro jeho předchozí funkce, přešlo na jiný prohlížeč. Pro běžné uživatele se to ale stalo o něco pohodlnějším.

Stáhněte si Operu zdarma do svého počítače https://www.opera.com/ru

Mozilla Firefox
Tady je, kdysi nejlepší webový prohlížeč pro vývojáře a webmastery. Po vybalení obsahuje některé vývojové nástroje, které jsou velmi užitečné při psaní a testování skriptů. A obchod s doplňky ukládá obrovské množství modulů a pluginů. Pozitivně to ocení ti uživatelé, kteří jej využívají nejen jako program pro prohlížení internetu, ale jako něco víc.

Stáhněte si zdarma Mozilla Firefox https://www.mozilla.org/ru/firefox/new/

Microsoft hran
Možná si myslíte, že se jedná pouze o dědice zcela zaběhnutého IE (Internet Explorer). Lidé o tom vždy vtipkovali, že je to prohlížeč pro stahování jiných prohlížečů. Ale po prvním vydání v lednu 2020 a dostupnosti v nejnovějších Windows, macOS, iOS a Android se mnohé změnilo a nyní se nejnovější verze již může pochlubit rychlostí a uživatelsky přívětivým rozhraním. Kdo to používá? Jedná se většinou o běžné uživatele, kteří jej buď měli nainstalovaný, nebo již byl ve Windows nainstalován standardně. Mezi ostatními skupinami ho používá málokdo.


Stáhněte si zdarma Microsoft Edge https://www.microsoft.com/ru-ru/edge


Prohlížeč Yandex
Dříve Yandex používal nejrůznější rozšíření pro jiné prohlížeče, například Yandex bar. O něco později nabídla svůj vlastní, založený na Chromiu, který se jmenoval Yandex Chrome. Nyní se společnost rozhodla brát vývoj vážně a vydala prohlížeč Yandex běžící na stejném vývoji Chromium. Produkt se ukázal jako pohodlný a docela rychlý a díky televizní reklamě se o něm mnoho lidí dozvědělo a nyní ho používá. Velmi krásné na tom je, že Yandex Toto je vyhledávač a svůj vývoj za mnoho let implementoval do svého prohlížeče.


Stáhněte si prohlížeč Yandex zdarma https://yandex.ru/promo/browser/brand/s/036


Jaký prohlížeč používáte? Proč? Podělte se s ostatními našimi čtenáři https://freeprograms.cz/.

28. ledna 2022 14
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Stasone
    Stasone
    5. prosince 2023 17:50
    V článku byly prohlížeče jasně rozděleny na místa, respekt
  2. Tulipán
    Tulipán
    5. prosince 2023 22:49
    skvělý výběr prohlížečů. Některé z nich dokonce používám.
  3. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 13:13
    Prohlížeče jsou individuální volbou, může se líbit každému
  4. Basketball
    Basketball
    6. prosince 2023 22:12
    Vybral jsem si svůj prohlížeč, děkuji za pomoc