FreePrograms.me

Prohlížeč Tor – úplná anonymita na internetu

Браузер Tor – полная анонимность в Интернете
V dnešní době je otázka ochrany osobních údajů na internetu velmi aktuální. Zeptejte se sami sebe, jak často jste si mysleli, že vás někdo sleduje přes webovou kameru, kolikrát jste se obávali, že vaše stránka na nějaké sociální síti bude hacknuta, a byli jste někdy svědky toho, že byla hesla v různých službách hacknuta neznámými osobami? K tomu všemu nezbývá než si uvědomit fakt, že všechny vaše pohyby na globální síti lze registrovat, a tudíž lidé, kteří to umí, snadno určí, kterou stránku jste dnes nebo včera navštívili.

To vše dohromady může způsobit paranoidní pocity, ale neměli byste okamžitě odpojit kabel od modemu a zamykat dveře. Stačí použít prohlížeč Tor a všechny vaše akce na internetu zůstanou bez povšimnutí. Co je Tor Browser?
Tor je specifická modifikace prohlížeče Mozilla Firefox, která aktivně využívá technologie umožňující anonymní surfování na internetu.

Tento webový prohlížeč používá software, který vám umožňuje implementovat „cibulové směrování“, což je schopnost anonymně využívat přenos informací v globální síti, aniž byste zanechali jakékoli stopy po uživateli.

Браузер Tor – полная анонимность в Интернете


Smysl všech těchto „zvonků a píšťalek“ je následující: při používání internetu za sebou uživatel zanechává „stopy“, které lze snadno sledovat díky šifrovacím vrstvám zanechaným routerem (routerem). Aby tyto vrstvy skryl, Tor je odstraní a pomocí speciálních sledovacích instrukcí přesměruje signál na jiný router, poté se tento proces bude opakovat, dokud prohlížeč Tor nedokončí práci.



"Pros" prohlížeče
  • Pohodlné rozhraní Vidalia a jasná funkčnost. Nezkušení uživatelé na vše přijdou velmi rychle.
  • Software prohlížeče Tor je neustále aktualizován a rozšiřován, zlepšuje kvalitu ochrany uživatelských dat a poskytuje úplnou anonymitu v celosvětové síti.
  • Dostupnost plné ruské lokalizace.
  • Poněkud nejednoznačným „plusem“ je také skutečnost, že prohlížeč Tor nemá funkce, které by tak či onak mohly být potenciálně nebezpečné (žádná historie procházení, žádná animace, neukládá se žádná mezipaměť).

Nevýhody prohlížeče
  • Špatné načítání webových stránek.
  • Funkce některých stránek je blokována prohlížečem.
  • Všechny adresy je nutné zadat ručně.
  • Žádné přehrávání zvuku nebo videa.
Celkový
Prohlížeč Tor není vhodný pro každodenní použití, ale používá se pouze pro specifické účely, konkrétně pro inkognito surfování na internetu, což se může v některých situacích hodit. Ke všemu výše uvedenému můžeme jen dodat, že některá omezení prohlížeče lze stále deaktivovat na vlastní nebezpečí a riziko. Necháme zde odkaz ke stažení http://tor-browser.ru/.
22. března 2017 4
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. NIKITA2613
    NIKITA2613
    3. prosince 2023 15:14
    Stáhl jsem si Tor, potřeboval jsem jen anonymní prohlížeč, nepodařilo se mi ho stáhnout, ale tady to fungovalo)
  2. ahhlov
    ahhlov
    4. prosince 2023 21:25
    vše je opravdu anonymní! velmi cool! 
  3. Tulipán
    Tulipán
    6. prosince 2023 15:30
    Dobrý a spolehlivý prohlížeč zachová vaši anonymitu na 100 procent.
  4. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 20:45
    O prohlížeči tor slyším poprvé, zajímavý nápad, zkusil jsem to, díky