FreePrograms.me

3 online služby pro překlad textu z obrázku do aplikace Microsoft Word

3 онлайн-сервиса для перевода текста с картинки в Microsoft Word

Poměrně běžná situace: uživatel má obrázek, který obsahuje text. Je jasné, že nebudete moci kopírovat text z obrázku, což znamená, že tento text budete muset rozpoznat tak, že ho přeložíte například do souboru programu Word.

Níže se podíváme na několik nástrojů, pomocí kterých můžete provádět rozpoznávání textu. Naštěstí se s tímto úkolem dnes dokáže vyrovnat více než jeden nástroj.

FineReader online



Online služba poskytovaná společností ABBYY. Služba není zdarma, pro zajištění její účinnosti však můžete provést rozpoznání až 10 stránek zcela zdarma.

  1. Chcete-li používat Fine Reader Online, klikněte na níže uvedený odkaz na stránku online služby a klikněte na tlačítko "Uznat".



  2. Prvním krokem je nahrání jednoho nebo více souborů, ze kterých bude text rozpoznán. Chcete-li to provést, klepněte na tlačítko "Stáhnout soubory", poté se na obrazovce objeví Průzkumník Windows, ve kterém budete muset vybrat obrázky.

    3 онлайн-сервиса для перевода текста с картинки в Microsoft Word


  3. Po nahrání obrázků na web služby budete muset vybrat jazyk dokumentu (text z obrázku). Pokud obrázek obsahuje několik jazyků, musíte je také uvést.



  4. Před zahájením převodu případně vyberte formát, do kterého bude textový soubor převeden (ve výchozím nastavení se jedná o dokument Word, takže zde nebudeme provádět žádné změny).



  5. Pokud používáte cloudové služby, výsledný soubor lze uložit na jedno z vašich úložišť (Dropbox, Disk Google atd.) – zaškrtněte příslušné políčko a proveďte autorizaci. Pokud jste navíc nahráli více obrázků, výsledný text lze získat pouze v jednom souboru – tuto možnost bude také nutné aktivovat.



  6. Ve skutečnosti je vše téměř připraveno ke spuštění, ale nejsme autorizováni - a to je další povinná podmínka webu. Pokud ještě nemáte účet ABBYY, měli byste si jej zaregistrovat.



  7. Proces registrace nezabere mnoho času – účet si můžete vytvořit buď prostřednictvím své e-mailové adresy, nebo přihlášením přes některou z nabízených služeb, kde již máte zaregistrovaný účet.



  8. Jakmile bude autorizace dokončena, tlačítko se vám zpřístupní "Uznat", na který bude nutné kliknout, aby se spustil proces převodu.



  9. Začne proces rozpoznávání, jehož trvání bude záviset na objemu rozpoznávaného textu. Pokud bylo nahráno mnoho obrázků s textem, připravte se, že budete čekat poměrně dlouho.



    Vezměte prosím na vědomí, že můžete výrazně urychlit dobu zpracování obrazu pomocí stejnojmenného počítačového programu od společnosti ABBYY, který lze také stáhnout do počítače z oficiálních webových stránek vývojáře.


  10. Po dokončení převodu jednoduše klikněte na soubor a okamžitě se začne stahovat do vašeho počítače.



  11. Rozpoznávání je dokončeno a provedeno zcela správně, což je dobrá zpráva.




Přejděte na stránku služby FineReader Online https://finereaderonline.com/ru-ru/

Online OCR



Další online služba specializující se na rozpoznávání textu z obrázků.

  1. Přejděte na stránku služby Online OCR a klikněte na tlačítko "Zvolte soubor". Na obrazovce se objeví Průzkumník Windows, ve kterém budete muset najít a vybrat obrázek, se kterým budete dále pracovat.



  2. Po výběru obrázku budete muset vybrat jazyk. Na rozdíl od služby popsané v článku výše zde nemáte možnost vybrat několik jazyků najednou pro text umístěný na obrázku. K jeho cti však platí, že seznam dostupných jazyků je poměrně široký.



  3. Ve výchozím nastavení služba převede obrázek do formátu Microsoft Word. V případě potřeby lze tento formát změnit na kterýkoli z navrhovaných.



  4. Když je vše připraveno ke konverzi, stačí pouze spustit proceduru výběrem tlačítka "Konvertovat".



  5. Služba zahájí proces rozpoznávání, který nám zabral doslova pár sekund (což se o službě od ABBYY říci nedá). Rozpoznaný text se zobrazí ve sloupci níže a nyní jej můžete bezpečně zkopírovat a vložit do dokumentu aplikace Microsoft Word pro další práci.



  6. V případě potřeby si můžete okamžitě stáhnout soubor Word s textem – stačí kliknout na tlačítko "Stáhnout výstupní soubor".




Přejděte na stránku online služby online OCR https://www.onlineocr.net/
 

Convertio



Finální online služba specializující se na převod souborů do různých formátů, která je navíc vybavena schopností rozpoznávat text od obrázků.

  1. Přejděte na stránku online služby Convertio pomocí tohoto odkazu a klikněte na tlačítko "Rozpoznat text".



  2. Bez registrace vám online služba umožňuje rozpoznat až 10 stránek. Pokud potřebujete získat text z více obrázků, budete se muset nejprve zaregistrovat a autorizovat na webu služby. Chcete-li nahrát obrázek, klikněte na tlačítko "Z počítače", poté se na obrazovce objeví Průzkumník Windows, ve kterém budete muset vybrat jeden nebo více obrázků pro rozpoznání.



  3. Druhým krokem je výběr jednoho nebo více jazyků. V našem případě je to pouze ruština, takže nebudeme dělat žádné změny.



  4. Opět, stejně jako v předchozích dvou službách, služba ve výchozím nastavení převede obrázky do formátu DOCX, což je to, co ve skutečnosti potřebujeme. V případě potřeby však můžete vybrat jiný cílový soubor.



  5. Zadejte captcha, abyste dokázali, že nejste robot.



  6. Spusťte proces rozpoznávání textu kliknutím na tlačítko ve spodní části "Konvertovat".



  7. Téměř okamžitě se vedle našeho souboru objevil stav "Dokončeno", což znamená, že rozpoznávání je dokončeno. Vše, co musíme udělat, je stáhnout výsledný soubor do počítače kliknutím na tlačítko vpravo "Stažení".



  8. A nakonec se podívejte na výsledek. Služba plně rozpoznala celý text, aniž by udělala jedinou chybu.




Přejděte na stránku online služby Convertio https://convertio.co/ru/jpg-doc/ V suchém zbytku

Při výběru mezi třemi navrhovanými službami je podle názoru autora nejlepším řešením online služba Convertio, která nejenže vykazovala nejlepší rychlost rozpoznávání, ale má také rozšířenou sadu funkcí, které jsou poskytovány zcela zdarma. Obecně platí, že každá z navrhovaných služeb dobře rozpoznávala, takže v důležitý okamžik vám kterákoli z nich bude určitě schopna pomoci.
05. prosince 2017 4
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Tulipán
    Tulipán
    6. prosince 2023 11:24
    Páni, tenhle článek je naprosto geniální, už dlouho jsem něco takového hledal. budu to používat. Děkuju.
  2. ahhlov
    ahhlov
    6. prosince 2023 15:25
    dobré online služby pro překlady z obrázků! vše srozumitelně překládají
  3. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 16:23
    Často používám online překladač fotografií Google, velmi rychle pomůže a vše jasně pochopí.
  4. Stasone
    Stasone
    6. prosince 2023 21:58
    zde jsou uvedeny vhodné programy pro překlad textu