FreePrograms.me

Jak napsat svislý text v dokumentu Microsoft Office Word?

Как в документе Microsoft Office Word написать вертикальный текст?

Microsoft Word lze snadno nazvat jednoduchým a pohodlným textovým editorem, ale rozmanitost funkcí, které obsahuje, často mate mnoho uživatelů. Otázky související s tímto textovým editorem byly na našem webu opakovaně diskutovány. Dnes se opět podíváme na problematiku související s textovým editorem balíčků Microsoft Office. Zvažte toto: Jak otočíte text svisle v dokumentu Microsoft Word? Podíváme se na několik způsobů, jak psát text svisle v dokumentu Microsoft Word. Prvním způsobem my budete potřebovat stůl. Pojďme tedy na kartu "vložit"a vyberte položku"stůl".
Как в документе Microsoft Office Word написать вертикальный текст?


Do dokumentu vložíme tabulku s jednou buňkou a do buňky napíšeme text, který potřebujeme. Poté klikněte pravým tlačítkem na buňku a vyberte "Směr textu". Zobrazí se okno s typy textu. Vyberte svislý typ textu a potvrďte své akce.


V důsledku toho se naše buňka stane vertikální. Vše, co musíte udělat, je rozšířit okraje buněk a poté je zneviditelnit. Jak na to, najdete na našem webu.


Druhá metoda používá vkládací prvek, jako je "Nápis". Na záložcevložit"vybrat položku"Nápis"a na konci vyberte položku"Jednoduchý nápis".


Zobrazí se okno se standardním textem. Smažeme a napíšeme text, který potřebujeme. Klikněte levým tlačítkem myši na okraj nápisu.


V horní části se objeví nové menu. V tomto menu je položka "Směr textu". Pokud na něj kliknete, text v rámečku začne měnit své umístění. Musíte kliknout na položku "Směr textu", dokud se text nezastaví ve svislé poloze.

Nyní musíme odstranit obrys z nápisu. Chcete-li to provést, vyhledejte položku nabídky "Obrys obrázku" a klikněte na něj. V nabídce, která se otevře, vyberte položku "Žádný obrys". Snímek obrazovky jasně ukazuje, že díky těmto akcím se objevil čistý svislý text.
Psaní textu svisle v dokumentu Microsoft Word je docela jednoduché. Stačí si vybrat způsob, který je pro vás nejpohodlnější.
28. října 2015 1
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Shaty
    Shaty
    6. prosince 2023 20:40
    Dobrý článek. Pomohl mi pracovat s bezpečnostním pasem oblasti.