FreePrograms.me

Jak převést Word do Excelu

Как преобразовать Word в Excel


Každý z nás se dříve či později musí potýkat s kancelářským balíkem Microsoftu, který obsahuje textový editor Word, nástroj pro tvorbu tabulek Excel a další neméně důležité produkty. Dnes si povíme o způsobech, které vám umožní převést Word do Excelu.

Řekněme, že máte v textovém dokumentu Microsoft Word řádky, které potřebujete převést do Excelu. Tento postup lze provést pomocí jedné z níže uvedených metod.

Metoda 1: Přímé kopírování informací z programu do programu



Pokud máte na počítači nainstalované aplikace Word a Excel, pak s jejich pomocí můžete úkol dokončit.

Chcete-li to provést, otevřete textový dokument Microsoft Word a také spusťte Excel a vytvořte v něm novou tabulku. Můžeme také potřebovat program Poznámkový blok, který je standardně dostupný na každém počítači se systémem Windows.

  1. Pokud se předpokládá, že každý nový řádek v aplikaci Microsoft Word je samostatný řádek v aplikaci Excel, pak je úkol poměrně jednoduchý: zkopírujte všechny informace z programu Word (pro výběr všeho klikněte na Ctrl +a pro kopírování použijte kombinaci Crl+C).

    Как преобразовать Word в Excel



  2. Nyní budete muset otevřít program Poznámkový blok a vložit do něj dříve zkopírovaný text pomocí kombinace Ctrl + V. Nyní zkopírujte text z poznámkového bloku (Ctrl+A, Ctrl+C).



    Tyto kroky jsou nezbytné, aby text zkopírovaný z Wordu ztratil formátování a byl správně vložen do každého jednotlivého řádku v Excelu, protože tabulkový editor nerozumí mnoha možnostem formátování textu Wordu. Pokud to neuděláte a okamžitě jej vložíte přímo do Excelu, text se nezobrazí správně.

  3. Nakonec stačí otevřít Excel a vybrat buňku, která bude fungovat jako první řádek. Stiskněte klávesovou zkratku Ctrl + V. Na obrazovce se objeví okno, ve kterém budete muset ponechat všechny parametry jako výchozí a okamžitě kliknout na tlačítko "OK".



  4. V příštím okamžiku se text v tabulce objeví přesně tak, jak jsme chtěli.



  5. Pokud ale potřebujete například přenést tabulku vytvořenou v aplikaci Microsoft Word do Excelu, je úkol komplikovaný tím, že budete muset každou buňku zkopírovat ručně. Například v našem příkladu vybereme obsah jedné buňky, tedy text „Word“, zkopírujeme jej klávesovou zkratkou Ctrl + C.



  6. Poté otevřeme Excel, vybereme požadovanou buňku a pomocí kombinace do ní vložíme text Ctrl + V. Tento postup je nutné provést pro všechny buňky.




Metoda 2: Převeďte pomocí online služby



Tato metoda umožňuje převést dokument aplikace Word do aplikace Excel v případech, kdy v počítači nemáte nainstalovaný tabulkový editor a nemůžete tento proces samostatně ovládat.

Upozorňujeme, že tato metoda má často problémy s překladem abecedních znaků, takže ji použijte v případech, kdy potřebujete přenést číselné hodnoty z jednoho dokumentu do druhého.

  1. Přejděte na tento odkaz https://convertio.co/ru/docx-xls/ na stránku pro práci s online službou. Pokud máte ve svém počítači soubor DOCX, okamžitě klikněte na tlačítko "Z počítače". Pokud jste uložili soubor DOC, klikněte na "DOCX"a pak přejděte na "Dokument" - "DOC".



  2. Když stisknete tlačítko "Z počítače", na obrazovce se objeví Průzkumník Windows, ve kterém budete muset zadat cestu k souboru.



  3. Spusťte proces převodu kliknutím na tlačítko "Konvertovat".


Pokud znáte další způsoby, jak převést Word do Excelu, podělte se o ně v komentářích.

08. května 2017 2
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Hard_Movik :)
    19. listopadu 2023 13:26
    Užitečný článek) Myslím, že může být užitečný pro každého, kdo se nijak zvlášť nevyzná v programech pro tabulky, psaní textu atd. Doporučuji přečíst!!
  2. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 20:36
    Používám obvyklou metodu control c + ctrl v vše se přenese rychle a přehledně