FreePrograms.me

Jak obnovit Yandex.Browser

Как восстановить Яндекс.Браузер

Yandex.Browser je populární webový prohlížeč vytvořený na základě prohlížeče Google Chrome, který si získal velkou oblibu díky svému stylovému designu rozhraní, jednoduchosti a rychlosti ovládání a také vylepšenému bezpečnostnímu systému, který zabraňuje uživateli v přístupu k podvodným stránky. Dnes si povíme něco o obnovení tohoto webového prohlížeče.

Obnovením prohlížeče uživatelé zpravidla znamenají buď normalizaci jeho provozu, nebo obnovení předchozích nastavení zadaných uživatelem.

Možnost 1: Obnovte normální provoz prohlížeče



Pokud váš prohlížeč Yandex nefunguje správně a chcete obnovit jeho normální fungování, budete jej muset zcela přeinstalovat.

  1. Nejprve budete muset odstranit prohlížeč z počítače. Chcete-li to provést, otevřete nabídku "Kontrolní panel" a přejděte do sekce "Programy a funkce".

    Как восстановить Яндекс.Браузер


  2. V seznamu nainstalovaných programů najděte prohlížeč Yandex, klikněte na něj pravým tlačítkem myši a v zobrazené kontextové nabídce vyberte položku "Vymazat".



  3. Dokončete proces odstranění. Po dokončení odinstalace budete muset restartovat počítač, aby se změny projevily.

  4. Odstranění je dokončeno, což znamená, že můžete začít stahovat a instalovat nejnovější verzi prohlížeče. Chcete-li to provést, přejděte na odkaz na konci článku na oficiální web vývojáře a stáhněte si instalační soubor.



  5. Spusťte instalační soubor a dokončete instalaci webového prohlížeče do počítače. Od této chvíle by měl prohlížeč fungovat správně.


Možnost 2: Obnovte předchozí nastavení prohlížeče



Z různých důvodů se může náhle změnit nastavení vašeho webového prohlížeče, například v důsledku instalace programu do vašeho počítače se změnil výchozí vyhledávač.

V této situaci máte několik možností: použijte funkci obnovení systému Windows, odstraňte aktuální profil a synchronizujte prohlížeč (pokud jste tuto funkci dříve používali), stejně jako odstraňte adware a resetujte nastavení prohlížeče.

Metoda 1: Obnovení počítače



OS Windows poskytuje speciální nástroj určený k normalizaci provozu počítače, který vám umožní vrátit systém do okamžiku, kdy vše fungovalo správně. Zejména, pokud, řekněme, před pár týdny Yandex.Browser fungoval normálně, pak je tento nástroj docela vhodný pro obnovení nastavení webového prohlížeče.

Upozorňujeme na skutečnost, že pokud jste dříve aktivovali funkci synchronizace, všechna zadaná nastavení byla odeslána na servery Yandex, což znamená, že po provedení vrácení systému se prohlížeč synchronizuje s vaším účtem a nová nastavení se ještě vrátit. Tuto metodu lze racionálně použít, pouze pokud je synchronizace v prohlížeči Yandex zakázána.


  1. Chcete-li to provést, otevřete nabídku "Kontrolní panel" a přejděte do sekce "Zotavení".



  2. Otevřete sekci "Spuštění obnovení systému".



  3. Po chvíli se na obrazovce zobrazí dostupné body vrácení, mezi nimiž budete muset vybrat ten, jehož datum odpovídá času, kdy podle vašeho názoru prohlížeč normálně fungoval. Vyberte bod a spusťte proces obnovy.


[Upozorňujeme, že proces obnovy může trvat poměrně dlouho - vše bude záviset na tom, jak dlouho jste vybrali bod vrácení. Buďte připraveni na to, že dokončení počítače bude trvat několik hodin.


Po dokončení obnovy systému zkontrolujte funkčnost prohlížeče - vrátí se všechna předchozí nastavení.

Metoda 2: Smažte profil a synchronizujte s účtem



Předpokládejme, že váš prohlížeč náhle ztratil svá předchozí nastavení – nainstalovaná rozšíření, uživatelská nastavení, uložená hesla a další informace. To může znamenat, že v počítači došlo k problému se souborem profilu prohlížeče Yandex - byl změněn nebo poškozen.

V takovém případě se můžete pokusit problém vyřešit pomocí možností synchronizace, ale tato metoda bude samozřejmě užitečná pouze v případě, že jste tuto funkci dříve používali pro cloudové ukládání všech parametrů webového prohlížeče.

  1. Nejprve budete muset smazat aktuální soubor profilu prohlížeče. Chcete-li to provést, spusťte Yandex.Browser a přejděte do sekce „Nastavení“.



  2. Najděte blok "Uživatelské profily" a klikněte na tlačítko "Smazat profil".



  3. Potvrďte smazání profilu.



  4. Prohlížeč se automaticky restartuje, ale bude zcela prázdný – jelikož jsme uživatelský profil smazali, není v něm zatím žádné nastavení. Jediné, co musíte udělat, je povolit funkci synchronizace, aby se všechny parametry přenesly ze serverů Yandex do vašeho webového prohlížeče. Chcete-li to provést, klikněte na tlačítko nabídky prohlížeče a přejděte do sekce "Synchronizace".



  5. Na obrazovce se objeví okno, ve kterém se budete muset přihlásit, s uvedením uživatelského jména a hesla a Yandex.



  6. Nakonec klikněte na tlačítko "Povolit synchronizaci".




Metoda 3: ruční obnovení parametrů



Tento krok znamená, že metodicky a zcela nezávisle vrátíte všechna změněná nastavení.

Krok 1: Odeberte software, který mění nastavení prohlížeče

Pokud byl změněn vyhledávač prohlížeče a po spuštění se otevře domovská stránka webu, který jste neurčili, je téměř možné, že kvůli vaší neopatrnosti byl do vašeho počítače nainstalován program, který mění nastavení webové prohlížeče.

  1. Otevřete nabídku "Kontrolní panel" a přejděte do sekce "Programy a funkce".



  2. Pečlivě si prostudujte seznam programů. Pokud seznam obsahuje software jako „Sputnik Mail.ru“ a podobné programy, bude nutné je odstranit a ve skutečnosti by se tento postup neměl provádět prostřednictvím „Ovládacího panelu“, ale pomocí programu Revo Uninstaller – Pokud soubory z těchto programů zůstanou v počítači, odstranění nemusí být úspěšné.

  3. Po dokončení odstranění všech takových programů nezapomeňte restartovat počítač. S největší pravděpodobností to nevrátí původní nastavení prohlížeče, ale nyní se nezmění pokaždé.


Krok 2: Odeberte rozšíření

Nastavení prohlížeče mohou být ovlivněna také rozšířeními nainstalovanými v prohlížeči. Proto nezapomeňte zkontrolovat seznam nainstalovaných doplňků a odstranit všechny podezřelé.

  1. Chcete-li to provést, otevřete nabídku Yandex.Browser a přejděte do sekce "Dodatky".



  2. Na obrazovce se zobrazí seznam rozšíření prohlížeče. Zakažte všechna rozšíření, která nepoužíváte.




Krok 3: Obnovte nastavení prohlížeče

Nyní je možné vrátit nastavení prohlížeče do původní podoby, ale všechna nastavení, pokud byla dříve nastavena vámi, budou také smazána.

  1. Otevřete nastavení prohlížeče. Přejděte dolů na úplný konec stránky a klikněte na tlačítko "Zobrazit pokročilá nastavení".



  2. Posuňte stránku dále dolů a klikněte na úplně poslední tlačítko - "Resetovat nastavení".



  3. Potvrďte svůj záměr resetovat nastavení.



  4. Od tohoto okamžiku jsou nastavení resetována a nyní můžete přejít k opětovnému naučení prohlížeče a přidat přesně ta nastavení a rozšíření, která potřebujete.


Vezměte prosím na vědomí, že pokud po všech provedených akcích, například, prohlížeč stále přesměrovává na reklamní stránky, můžeme dojít k závěru, že ve vašem počítači existuje virová aktivita, která ovlivňuje provoz prohlížeče. V takovém případě budete muset prohledat systém pomocí antivirového programu nebo speciálního nástroje Dr.Web CureIt. Pokud je na konci kontroly v počítači zjištěna aktivita viru, budete ji muset odstranit a poté restartovat počítač.
Pokud máte k článku nějaké připomínky, určitě je zanechte v komentářích.
11. května 2017 5
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Alex
    Alex
    18. března 2018 16:41
    Už jsem vám dnes psal, že jsem omylem smazal všechna hesla webových stránek atd. z počítače mé ženy, pak vše proběhlo v pořádku, myslel jsem, že jste to opravili, ale teď jsem vám chtěl poděkovat, ale zase tam nic není
  2. Kait.15
    20. března 2018 10:16
    Andrey, ahoj. Naše stránky bohužel nepatří společnosti Yandex, ale pokud popíšete svůj problém co nejpodrobněji, pokusíme se vám pomoci problém vyřešit.
  3. ahhlov
    ahhlov
    3. prosince 2023 10:51
    Dobré odpoledne, chci vám poděkovat za tak jasný článek! Podařilo se mi to obnovit hned napoprvé! 
  4. Tulipán
    Tulipán
    6. prosince 2023 14:35
    Je skvělé, že máte tolik článků o mém oblíbeném prohlížeči Yandex.
  5. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 20:35
    Páni, tento článek říká, jak obnovit prohlížeč, ani jsem si nedokázal představit, jak to udělat