FreePrograms.me

Jak očíslovat řádky v tabulce Microsoft Excel?

Как пронумеровать строки в таблице Microsoft Excel?


Když uživatel uslyší název společnosti Microsoft, automaticky se mu vybaví dva softwarové produkty, které společnost vytvořila. to je samozřejmě Microsoft Office a Microsoft Excel. Opakovaně jsme zvažovali problémy, které byly spojeny s jedním i druhým produktem. Dnes se podíváme na otázku, která se týká tabulkového editoru Microsoft Excel.

Otázka zní: jak očíslovat řádky v tabulce Microsoft Excel? Zdá se to jako docela jednoduchá otázka, ale ne všechno je tak jednoduché. Na rozdíl od textového editoru Microsoft Office nemá Microsoft Excel automatické číslování. Ale přesto stále existuje způsob, jak zde řádky očíslovat.

Abychom tedy rychle očíslovali řádky v excelové tabulce musíte udělat následující. Řekněme, že již máte první řádky v tabulce očíslované. Musíte je zvýraznit až na poslední očíslovaný řádek. Poté přesuňte kurzor přes pravý dolní okraj poslední očíslované buňky, dokud se kurzor nezmění na úhledné černé znaménko plus.

Podržte kurzor v této poloze levým tlačítkem myši a přetáhněte jej dolů. Uvidíte, že se spustí automatické číslování řádků. Přetáhněte kurzor na požadované číslo. Všechno to vypadá nějak takto:



Jakmile zastavíte a uvolníte kurzor, všechny řádky budou očíslovány. Kromě toho bude číslování objednáno. To je přesně to, co potřebujeme.

Existuje několik dalších způsobů číslování řádků v tabulce aplikace Excel, ale tento je nejrychlejší a nejjednodušší.

05. října 2015 1
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Shaty
    Shaty
    6. prosince 2023 18:31
    Díky za tip. S Excelem je tak těžké pracovat.