FreePrograms.me

Technologie AMD OverDrive. Klíčové body přetaktování grafické karty

Технология AMD OverDrive. Основные моменты по разгону видеокарты
Pokud nevidíte svůj život bez počítačových her a vlastníte grafickou kartu od AMD a chcete, aby hry na vašem počítači fungovaly lépe, pak máte možnost „přetaktovat“ grafickou kartu pomocí speciální technologie OverDrive, která je dostupná v pracovní nástroj s grafickou kartou AMD Radeon Settings. Nyní si řekneme, jak používat technologii OverDrive a vysvětlíme hlavní body při práci s ní. Jak je užitečná technologie AMD OverDrive?
  • Poskytuje možnost rychle konfigurovat a vytvářet profily pro každou aplikaci (hru) zvlášť.
  • Existují nastavení pro úpravu rychlosti ventilátoru na grafické kartě a spotřeby energie.
  • K dispozici je nastavení pro ovládání frekvence GPU a frekvence pamětí, které lze velmi jednoduše upravit pomocí stávajícího rozhraní.

Jak přetaktovat grafickou kartu pomocí AMD OverDrive?

Přes Globální nastavení přejděte na kartu Globální technologie OverDrive.



Zde vidíme několik oblastí s posuvníky a senzory:
Červená oblast: Senzory, které zobrazují rychlost ventilátoru, zatížení grafické karty, teplotu GPU a množství použité paměti.
Modrá oblast: Grafické zobrazení spotřeby energie a použité frekvence GPU.
Zelená plocha: Rozšířený pohled na nastavení pro úpravu provozu GPU.



Všimnete si, že při provádění změn v zelené oblasti se automaticky změní i parametry v modré oblasti. Proto pro větší pohodlí doporučujeme používat spíše posuvníky než graf.


Přejděme nyní přímo k samotnému nastavení. Co a jak byste měli udělat pro přetaktování grafické karty pomocí OverDrive? Vše je zde jednoduché až banální: pomocí stávajících nastavení a senzorů trochu změňte parametry (postupně zvyšujte frekvenci GPU a frekvenci paměti o několik jednotek), přičemž neustále kontrolujte zatížení grafické karty a FPS v hru, kterou používáte jako referenci pro kontrolu vylepšení výkonu.

Po každé změně nezapomeňte stisknout tlačítko platit.


Pro kontrolu FPS doporučujeme nainstalovat aplikaci Fraps. Tento program se poměrně snadno používá a nezatěžuje systém, což vám umožňuje získat spolehlivé výsledky o počtu snímků za sekundu v konkrétní hře. Výsledky se mohou na různých grafických kartách lišit. Obecně platí, že mírným přetaktováním lze dosáhnout nárůstu o 3-4 FPS. Zároveň nezapomeňte zkontrolovat stav grafické karty. Pokud po přetaktování zaznamenáte v systému mírné zasekávání, je to dobré znamení vrátit stav posuvníků trochu zpět.
11. srpna 2016 1
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 21:30
    Vždycky jsem se bál přetaktovat grafické karty, protože mi přítel řekl, jak jeho grafická karta vyhořela