FreePrograms.me

Jak obnovit soubory po viru Vault?

Как восстановить файлы после вируса Vault?

Stále ale existují případy, kdy malware resp počítačový virus obejít všechny úrovně ochrany. A existují viry, které lze snadno překonat, a jsou takové, se kterými se bude dlouho vypořádat. Jedním z nich je virus Vault. Dnes si povíme, jak se tohoto škodlivého viru zbavit. Vault je ransomware virus. Tento virus infikuje počítač a poté začne šifrovat soubory na něm. Téměř všechny soubory jsou tímto virem postiženy a poté je k jejich příponě přidán .vault. Tento virus infikuje téměř všechny typy dokumentů, které máte v počítači. A nebudete s nimi moci pracovat, protože když mnoho z nich otevřete, uvidíte něco takového.
Как восстановить файлы после вируса Vault?


Nejčastěji se virus Vault dostane do vašeho počítače prostřednictvím e-mailu. Řekněme, že dostanete to, co se na první pohled jeví jako důležitý dopis, a otevřete ho. A v tomto dopise je nějaká příloha. Jeho otevřením spustíte virus do svého počítače.

Jakmile na svém počítači objevíte virus Vault, okamžitě přestaňte pracovat na internetu a snažte se neotvírat složky. Virus můžete odstranit pomocí jakéhokoli kvalitního antiviru nebo jiného podobného programu, např. léčebný nástroj Dr.Web CureIt. V tomto okamžiku by neměly nastat žádné potíže, protože Vault lze velmi snadno odstranit.

Soubory však zůstávají infikované. V tomto případě musíte přejít do složky Temp. V něm uvidíte tyto soubory: 3c21b8d9.cmd, fabac41c.js, VAULT.txt, Sdc0.bat, VAULT.KEY, CONFIRMATION.KEY. Smažte vše kromě posledních dvou a poté jasné spuštění a pomocí počítačového registru programy CCleaner.

Poslední dva soubory nejsou odstraněny, protože první soubor je šifrovací klíč a druhý je soubor, který obsahuje informace o počtu zašifrovaných souborů. V zoufalé situaci jsou tyto soubory předány útočníkům a ti vám (za poplatek) poskytnou klíč k dešifrování souborů.

Je možné nezávisle obnovit soubory zašifrované virem Vault? Ve skutečnosti existuje jen velmi málo způsobů, jak toho dosáhnout. Úplně první věc, která s tím může pomoci, je obnovení souborů do jejich předchozích verzí. Ale ne všechny počítače mají tuto funkci povolenou.

Pokud byly soubory uloženy v síťovém nebo cloudovém úložišti, pak stojí za to zkontrolovat koše. Ve většině případů tam soubory budou. Virus Vault je velmi zákeřný škodlivý nástroj, po kterém je malá šance na obnovu infikovaných souborů.
25. prosince 2015 2
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Yurissum
    26. května 2016 12:01
    Narazil jsem na tuhle kravinu u klienta. Podle něj se mu sotva podařilo spustit tuto infekci z dopisu.
    Vypadá to, že společnosti, které vyrábějí antiviry, jsou na tom opravdu špatně, a proto vymýšlejí kraviny. Nejúžasnější věc je, jak kompenzovat škodu výběrem částky od vývojáře antiviru, který máte.
    Odpovědět.
    Ale v žádném případě.
    Doplním svým jménem. Sám jsem nikdy antiviry nepoužíval od Windows 8. Na 7 stačí nainstalovat z MS. Hlavním pravidlem je nehrabat se a neklikat náhodně. A alespoň si přečtěte, co systém píše, a pokud si nejste jisti, řekněte ne. Ale pokud má uživatel místo mozku „MOSK“, pak žádný antivirus nepomůže. Kasperych a jemu podobní jsou zlí!
  2. ahhlov
    ahhlov
    5. prosince 2023 00:30
    Vše bylo obnoveno! Článek říká vše jasně a jasně! Děkuju