FreePrograms.me

Jak zkontrolovat pravost telefonu Sony Xperia Z3?


Podívejme se na příklad moderní smartphony. Mnoho uživatelů si například pořídí ten či onen smartphone a soustředí se výhradně na jeho výrobce. Proč se to děje? Faktem je, že mnoho společností se v této oblasti činnosti dlouhodobě etablovalo. Velmi často po zakoupení takového smartphonu zbývá jediné – pokusit se ověřit jeho originalitu. Přesně o tom si dnes povíme. Řekněme, že jste dostali smartphone Sony Xperia Z3, ale nevíte, zda je originální nebo ne? Dnes se pokusíme přesně porozumět tomuto problému.

Ve skutečnosti neexistuje žádná přesná metoda pro kontrolu originality tohoto konkrétního telefonu. U neoriginálního Sony Xperia Z3 můžete uvést pouze základní parametry. Předně takový telefon nebude vyroben z kvalitních materiálů a to vše bude samozřejmě dobře vidět.

Ale musíte uznat, že tato metoda není vhodná pro každého. Koneckonců, ne každý může od oka určit úroveň kvality materiálu, ze kterého je telefon vyroben. Můžete se tedy zaměřit na parametry telefonu.

Existuje ještě jeden způsob, jak ověřit originalitu telefonu Sony Xperia Z3, který lze najít na internetu. Jedná se o způsob kontroly prostřednictvím sériového čísla IMEI zařízení. Ale věci zde nejsou tak jednoduché. Kód IMEI nezodpovídá za originalitu zařízení a může být také falešný.

Po přečtení těchto doporučení můžete dojít k závěru, že originalitu telefonu, konkrétně Sony Xperia Z3, není tak snadné ověřit a někdy až nemožné. To je pravda, ale můžete se řídit určitými pokyny, které vám pomohou zakoupit přesný originál.

Za prvé, jakýkoli telefon, včetně smartphonu Sony Xperia Z3, by měl být zakoupen pouze v důvěryhodných obchodech a kancelářích. V žádném případě takové telefony nekupujte na ulici nebo na jiných nerentabilních místech. Před nákupem si také pečlivě přečtěte jak technické, tak fyzické parametry telefonu. Při nákupu si tak můžete zkontrolovat všechny parametry.

Pokud jste si již zakoupili Sony Xperia Z3, ale stále pochybujete o jeho originalitě, můžete udělat následující. Stáhněte si z obchodu s aplikacemi Google Play Nástroj CPU-z. Musíte spustit tuto aplikaci a otevřít položku Mainboard. Poté musíte najít řádek Chipset. Hodnota by zde měla být Snapdragon 801. Jedná se o čipset použitý v původním smartphonu Sony Xperia Z3. Jak vidíte, každý telefon lze zkontrolovat na originalitu. Je pravda, že k tomu možná budete potřebovat určité znalosti a dovednosti.
16. listopadu 2015 1
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. ahhlov
    ahhlov
    5. prosince 2023 09:57
    Článek je velmi informativní! všechno klaplo!