FreePrograms.me

Jak používat emulátor DOSBox?

Как пользоваться эмулятором DOSBox?

Dnes si o jednom povíme podrobněji emulátorový program. Jmenuje se DOSBox. Tento program jsme podrobně prozkoumali, a proto se nebudeme opakovat. Pojďme si promluvit o tom, jak tento emulátor používat. Pojďme tedy začít. Nejprve je třeba nainstalovat DOSBox na váš počítač. Tento program si můžete stáhnout přímo z našich webových stránek.

Podíváme se na nejjednodušší způsob práce s emulátorem DOSBox. Po instalaci tohoto emulátoru by se na ploše měla objevit jeho ikona. Nyní si musíte stáhnout hru pro tento emulátor. Pokud jste to ještě neudělali, je nejvyšší čas.

Nejčastěji se hry pro DOSBox stahují jako archiv. V souladu s tím budete muset rozbalit stažený archiv s hrou. Jako obvykle po tomto skončíte se spoustou rozbalených souborů.

Rovněž stojí za to vědět, že hry pro emulátor se spouštějí se soubory s příponami bat, exe nebo com. Chcete-li spustit hru, musíte otevřít soubor, který obsahuje název hry, kterou jste si stáhli, a jednu z těchto přípon.

Zbývá velmi málo. Přejděte do složky hry a najděte spouštěcí soubor. Ke spuštění hry je potřeba přetáhnout spouštěcí soubor přímo do zástupce DOSBoxu, který se nachází na ploše vašeho počítače. To je podrobněji znázorněno na snímku obrazovky níže.
Как пользоваться эмулятором DOSBox?
Pokud jste dodrželi všechny výše uvedené kroky, můžete snadno spustit jakoukoli hru na emulátoru DOSBox.
16. října 2015 1
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Shaty
    Shaty
    6. prosince 2023 19:14
    Zajímavý emulátor. Strukturou se velmi liší od stejných bluestacků.