FreePrograms.me

Jak vytvořit obsah v aplikaci Word 2007

Как сделать оглавление в ворде 2007

Pro pohodlné tvoření v Microsoft Word 2007 existuje šikovný nástroj. Chcete-li vytvořit obsah, existují dva způsoby, které se v moderním světě často používají.

Způsob, jak vytvořit pomocí nástroje Obsah.
Tento nástroj se nachází v záložce "Odkazy". Po vytvoření hlavní stránky musíte z textu zadat určité typy nadpisů. To lze provést na panelu Styly. Pro tyto účely existuje standardní sada tří plně rozvinutých barevných schémat. Po dokončení všech kroků byste se měli vrátit na úplný začátek, klikněte na hlavní pole. Poté musíte kliknout na funkci „Aktualizovat tabulku“. Pokud možnost se standardními styly není vhodná. Poté musíte vytvořit obsah sami. Musíte začít vytvořením tří úrovní nadpisu. Můžete je vytvořit pomocí okna stylů. Říká se tomu stisknutím horkých kláves Ctrl+Alt+Shift+S. V levém dolním rohu bude ikona „Vytvořit styl“.
Po definování všech hlavních charakteristik nadpisů byste se měli vrátit do nabídky „Odkazy“. Protože standardní schémata nebudou fungovat s našimi styly, budeme si muset vytvořit vlastní. V rozevíracím okně „Obsah“ najdete stejnojmenný příkaz. Má na starosti tvorbu. Chcete-li určit barevná schémata, která jsme vytvořili jako hlavní pro naši verzi, přejděte na kartu „parametry“. Tam je potřeba odstranit ukazatele 1,2,3 naproti standardu. Posuňte posuvník dolů a najděte naše vlastní schémata. Po nastavení, kde jaký styl má být, použijeme všechny parametry. Poté postupujeme jako při standardní tvorbě obsahu.

Tvorba pomocí "Hypertextových odkazů".
Tato metoda je složitější a časově náročnější než standardní metoda. Chcete-li použít, musíte ručně vytvořit obsah se všemi položkami. Poté nastavte styl nadpisu pro všechny významné fráze. Vraťte se na začátek a po zvýraznění slova použijte nabídku hypertextového odkazu. Zde vyberte možnost „Umístit do dokumentu“ a ze seznamu vyberte požadovaný titul. Poté bude položka automaticky převedena. Po kliknutí dojde k přesměrování na požadovanou stránku v dokumentu. Vytvoření obsahu ve Wordu není obtížné. A doufám, že vám alespoň jedna z metod pomohla.
11. března 2014 4
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Nastya
    Nastya
    18. listopadu 2023 16:27

    Dobrý nástroj, pomáhá vytisknout článek
  2. ksenia_otvaga
    21. listopadu 2023 10:55
    Nevěděl jsem, jak vytvořit obsah v kurzu, článek mě zachránil! 
  3. Jen 4tw
    Jen 4tw
    21. listopadu 2023 14:20
    Jakou verzi Wordu jsi použil? To já nemám. 
  4. Shaty
    Shaty
    1. prosince 2023 14:14
    Bože, v tomto Slově je tolik hloupě zbytečných tlačítek. Kdyby mi článek nestrkal nos nad tím, kde je tento obsah, seděl bych bez něj...