FreePrograms.me

Jak automaticky vytvořit obsah v dokumentu Microsoft Word 2010?

Как в документе Microsoft Word 2010 сделать оглавление автоматически?

Můžeme s jistotou říci, že textový editor je nejoblíbenější v tomto balíku kancelářského softwaru Balíček Microsoft Office. Dnes existuje dostatečné množství verzí tohoto editoru, které fungují pod různými operačními systémy. Například v roce 2015 je již k dispozici náhled budoucího editoru Word 2016 I přes vydání nových verzí Microsoft Word jsou dnes staré verze tohoto editoru také velmi populární. Například Microsoft Word 2010. Stejně jako ostatní verze má Microsoft Word 2010 vynikající funkčnost a kvalitu. Dnes se podíváme na následující otázku týkající se tohoto textového editoru: je možné v aplikaci Microsoft Word 2010 automaticky vytvořit obsah?

Otázky již byly na našem webu řešeny mnohokrát: související s obsahem v textových editorech Microsoft Word. Ale o automatickém obsahu se nikdy neuvažovalo.

V první řadě byste tedy měli mít připravený textový dokument s textem rozděleným do kapitol, podkapitol a podobně. Nyní musíte otevřít kartu "reference".
Как в документе Microsoft Word 2010 сделать оглавление автоматически?


Přejděte na název první kapitoly (v textu dokumentu) a umístěte kurzor naproti němu. Na kartě, kterou otevřete, je položka "Přidej textKlikněte na něj a vyberte úroveň 1. Pokud jde o úrovně, nejčastěji se úrovně 1 používají pro kapitoly a oddíly, úrovně 2 pro podkapitoly a podkapitoly v předchozích kapitolách mají úroveň 3.


Poté přejdeme na začátek dokumentu (kde by měl obsah začínat) a napíšeme „Obsah„nebo“obsah". Dále musíte kliknout na záložku "Obsah" a vybrat formát obsahu, který potřebujete.



Po těchto krocích budete mít obsah vytvořený z kapitol a podsekcí, které jste zadali. Poté však znovu zkontrolujte dokument, abyste se ujistili, že jsou názvy kapitol a pododdílů na stránkách správně umístěny. Vracíme se k vytvořenému obsahu a aktualizujeme jej. Chcete-li to provést, klepněte pravým tlačítkem myši a vyberte "Aktualizační pole".

Poté se objeví okno, ve kterém musíte zaškrtnout políčko vedle "Aktualizujte pouze čísla stránek". To je nutné, pokud při vytváření obsahu vaše stránky „utekly“ ze svých míst. V Microsoft Word 2010 není nutné obsah vytvářet ručně. Vše lze provést rychleji pomocí automatického vytvoření obsahu.
07. července 2015 1
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Shaty
    Shaty
    6. prosince 2023 11:39
    Zajímavá funkce pro automatické obsahy ve Wordu.