FreePrograms.me

Vytvořte rozevírací seznam v tabulce aplikace Microsoft Excel

Создаем выпадающий список в таблице Microsoft Excel


Microsoft Excel je tabulkový procesor. Tento program má široké možnosti a velké množství různých funkcí. A ne každý uživatel je plně obeznámen se všemi funkcemi programy Microsoft Excel. Dnes si povíme o jedné z funkcí tohoto programu. Budeme zvažovat následující otázku: jak vytvořit rozevírací seznam v tabulce Microsoft Excel?

Rozbalovací seznam je vhodný, když je v určitém sloupci aplikace Microsoft Excel mnoho hodnot. Abyste „neprobíhali“ celý dokument, je vhodné použít rozevírací seznam.

Takže jste v tabulce Microsoft Excel a máte sloupec hodnot. Nejprve dejte tomuto sloupci název. Nyní vyberte buňku, ve které má být umístěn rozevírací seznam. V našem případě to bude buňka označená jako „leden“.

Dále musíte přejít na "kartu"Data"a zde musíte kliknout na položku"Ověření dat".



Poté se otevře nové okno, ve kterém budete muset provést řadu akcí. V řádku"Datový typ"musíte vybrat položku"seznam", a poté budete muset kliknout na tlačítko, které se nachází u položky "Zdroj".



Nyní musíte vybrat hodnoty, které budou v rozevíracím seznamu. Chcete-li to provést, přesuňte kurzor myši na horní okraj sloupce a klikněte na něj. V důsledku toho v okně"Validace zadaných hodnot"Měli byste vidět název svého sloupce. Na snímku obrazovky je to zobrazeno jasněji."



Po dokončení výše napsaných kroků se zobrazí okno, ve kterém budete muset kliknout na "OKV důsledku toho byste měli mít rozevírací seznam, jako je tento.

Создаем выпадающий список в таблице Microsoft Excel

Rozbalovací seznam je velmi pohodlný nástroj v tabulce Microsoft Office. A jak na to, se dozvíte v tomto článku.

08. srpna 2015 2
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Qwe45
    Qwe45
    2. prosince 2023 14:20
    velmi užitečná věc pro práci v Excelu
  2. Shaty
    Shaty
    6. prosince 2023 13:12
    Nikdy jsem neviděl tabulku s takovým seznamem. Každý místo toho obvykle vyrábí kilometrové plechy.