FreePrograms.me

Nový prohlížeč pro OS Windows - Spartan

Новый браузер для ОС Windows - Spartan

Dnes je nejnovější verzí operačního systému Windows Windows 10. Objevil se poměrně nedávno, ale již dokázal překvapit mnoho uživatelů. Navíc překvapit pozitivními i negativními aspekty. Tento operační systém nebudeme podrobně zvažovat, ale budeme hovořit o prohlížeči, který do něj bude automaticky zabudován. Mnoho uživatelů se bude ptát: co starý a známý prohlížeč Internet Explorer? Zůstane i ve Windows 10. Výchozí prohlížeč v tomto operačním systému ale bude Spartan. Teprve 29. dubna tohoto roku dali tvůrci prohlížeči Spartan nové jméno. Teď se to jmenuje Microsoft hran.

Co je nového v tomto prohlížeči? Prohlížeč Microsoft Edge porovnáme s jeho předchůdcem, a sice Internet Explorer 11. Je zde mnoho aktualizací. Začněme tím, že tento prohlížeč je postaven na novém enginu s názvem EdgeHTML. Vývojáři tvrdí, že díky tomuto enginu bude prohlížeč fungovat lépe a stabilněji a jeho rychlost bude mnohem rychlejší.

Prohlížeč Microsoft Edge má nový interpret JavaScript s názvem Chakra. Zde je také možné použít stylus. To znamená, že bylo možné dělat si poznámky na internetových stránkách a pak je sdílet. Nezapomínejme na to, že se v novém prohlížeči objevil hlasový asistent. Mimochodem, možná je to funkce implementovaná nejlépe v prohlížeči Microsoft Edge.

No, asi nejvýraznější změnou oproti prohlížeči IE11 je, že nový prohlížeč Microsoft Edge má nyní možnost přidávat různá rozšíření. V žádné verzi Internet Exploreru tomu tak nebylo. Tento prohlížeč zatím není možné stáhnout, protože finální verze prohlížeče Microsoft Edge (aka Spartan browser) proběhne letos v létě. Doufejme ale, že se tvrzení vývojářů naplní a tento prohlížeč bude mnohem rychlejší a produktivnější než Internet Explorer.
22. února 2016 2
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. ahhlov
    ahhlov
    3. prosince 2023 10:59
    skvělý prohlížeč! To je vše, co používám! 
  2. zoufat si
    zoufat si
    6. prosince 2023 04:25
    Děkujeme za poskytnutí nového prohlížeče Spartan pro Windows. Umožněte uživatelům užít si nový internetový zážitek.