FreePrograms.me

Kde je ve Windows 7 uložen snímek obrazovky?

Куда сохраняется скриншот в ОС Windows 7?

Co je tedy snímek obrazovky? Stručně a jasně řečeno, snímek obrazovky je okamžitý snímek obrazovky. Existuje několik způsobů pořízení snímku obrazovky. Pro jejich tvorbu existují například speciální programy. Nejčastěji však uživatelé vytvářejí snímek obrazovky na počítači pomocí standardních nástrojů. Pravděpodobně nemá smysl říkat vám, jak pořídit snímek obrazovky pomocí standardních nástrojů v operačním systému Windows. Stačí stisknout speciální klávesová zkratka na klávesnici nebo kombinaci kláves a poté do některých vložte snímek obrazovky grafický editor. Na konci všech těchto kroků stačí uložit snímek obrazovky do počítače.

Pokud jde o grafický editor, pro tyto účely je vhodný naprosto jakýkoli. Například standardní grafický editor Windows, známý všem jako Malování, odvádí vynikající práci při úpravách a následném ukládání snímků obrazovky do počítače.

Mnoho uživatelů se zajímá o následující otázku: kde se uloží snímek obrazovky při stisknutí klávesy PrtSC? Odpověď je velmi jednoduchá. Poté, co uživatel stiskne tuto klávesu, snímek obrazovky přejde do schránky operačního systému, tedy do meziúložiště dat. clipboard - Toto je část paměti RAM, tedy energeticky závislé paměti počítače. Nyní víte, že snímek obrazovky v operačním systému Windows 7 je uložen ve schránce. Za zmínku také stojí, že absolutně vše, co uživatel zkopíroval nebo vystřihl, je uloženo ve vyrovnávací paměti.
07. září 2015 1
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Shaty
    Shaty
    6. prosince 2023 15:58
    Velmi zajímavý úvodní článek o keši.