FreePrograms.me

Digitalizace videokazet doma

Оцифровываем видеокассеты в домашних условиях

Videorekordéry, jak si vzpomínáte, používaly videokazety. Na takové kazety byly nahrány různé filmy a videa z dovolené. Samozřejmě, že mnozí z nás takové videokazety stále mají, ale jsou krátkodobé. To je důvod, proč mnoho lidí přemýšlí o digitalizaci videokazet. Nabídek na digitalizaci videokazet můžete najít mnoho, ale všechny tyto nabídky samozřejmě nebudou zdarma. Proto se dnes podíváme na následující otázku: jak digitalizovat videokazety doma? Co přesně znamená digitalizace? Videokazety ukládají video v analogové podobě. Digitalizace je převedení takového videa do digitální podoby, tedy do podoby, která je vhodná pro záznam na digitální média.

Chcete-li digitalizovat videokazety doma, můžete se uchýlit k několika metodám. Podíváme se na jednu z těchto metod. Pro tuto metodu budete potřebovat několik zařízení, jmenovitě videorekordér a Tv tuner. A samozřejmě to bude nutné produktivní počítač. U slabého počítače nemusí digitalizace videokazety jednoduše fungovat.

Pokud jde o televizní tuner, pokud jej nemáte, můžete si jej zakoupit. Stojí to několik tisíc rublů. Pro tyto účely může být vhodný například televizní tuner s názvem Behold TV 607 FM nebo Beholder Behold TV 609 FM.

Při nákupu TV tuneru je třeba počítat s tím, že musí mít kombinované vstupní A/V konektory. A musíte mít A/V kabel. Pokud toto vše již máte, pak se můžete pustit do digitalizace videokazet doma.

Nejprve je třeba všechny komponenty vzájemně propojit. První věc, kterou musíte udělat, je připojit TV tuner do PCI slotu. Tento konektor je umístěn na základní desce a vypadá takto.
Оцифровываем видеокассеты в домашних условиях


Do tohoto konektoru je nutné opatrně zasunout TV tuner. Musíte jej tam vložit, když je počítač vypnutý. V důsledku toho byste měli získat následující.


Nyní musíte připojit videorekordér k počítači nebo TV tuneru. Spojení je navázáno pomocí A/V kabelu, který by měl být dodán s tunerem. Na videorekordéru budete potřebovat konektory Video Out и Zvukový výstup.

Dále musíte najít standardní kabel VCR, který má červený (Audio) a žlutý (Video) konektor. Tyto konektory připojíme k videorekordéru. Žlutý kabel do konektoru Video Out a červená je u vchodu Zvukový výstup.

Druhý konec kabelu musí být připojen k A/V kabelu TV tuneru. V souladu s tím je červená pro audio vstup a žlutá pro video vstup. Mělo by to vypadat nějak takto.


Mimochodem, posledním krokem v této fázi je připojení A/V kabelu TV tuneru do Combo vstupu samotného tuneru. Musíte také vložit videokazetu do videorekordéru, ale zatím nemusíte nic spouštět.

Nyní můžete zapnout počítač. Po jeho zapnutí je potřeba nainstalovat ovladače pro náš TV tuner. Po instalaci ovladačů by se na ploše měl objevit zástupce tuneru, konkrétně program Behold TV. Pojďme to otevřít.

Program je celkem jednoduchý. Hledáme a stiskneme na něm tlačítko VHS. V tomto okamžiku můžete stisknout tlačítko Play na videorekordéru.


V důsledku toho by se video z videokazety mělo objevit na vašem počítači. Nyní je potřeba trochu pohrát v nastavení programu. V nastavení "LF vstupy„označujeme standard PALa zbytek ponechte beze změny. Na záložceVideo"hledám položku"Výchozí výchozí pro Autodetect“ a zde také uvádíme parametr PAL. V nastavení "Audio"Tato položka musí být zaškrtnuta"Peredavat zvukovoy potok po shine RSI".

Nyní přistoupíme k našemu hlavnímu procesu, a to k digitalizaci videa. Chcete-li to provést, stiskněte tlačítko "Záznam". Jasněji zobrazeno na snímku obrazovky níže.


Proces digitalizace může trvat dlouho. V průměru se doba pohybuje od hodiny nebo více. Na konci tohoto procesu musíte stisknout tlačítko "Zastavte"Za zmínku také stojí, že digitalizované video bude ve formátu AVI a jeho velikost se může pohybovat v řádu desítek GB. Nelekejte se ale velké velikosti, protože digitalizované video lze zkomprimovat v programu VirtualDub, který lze stáhnout z našich webových stránek.

Chcete-li komprimovat video, první věc, kterou musíte udělat, je spustit program VirtualDub. V něm hledáme záložku "Video"a tady klikneme na položku"Komprese". Vyberte požadovaný kodek a potvrďte své akce stisknutím tlačítka "OK". Nyní musíte vybrat formát uloženého AVI videa a také uvést místo, kam bude video uloženo. Proces digitalizace videokazety doma je poměrně zdlouhavá a namáhavá práce, ale tuto práci lze provést .
31. srpna 2015 1
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Shaty
    Shaty
    6. prosince 2023 15:48
    Ale opravdu se mi povaluje tolik archivních pásek, že je potřebuji digitalizovat.