FreePrograms.me

F.lux 4.131

F.lux je jednoduchý a užitečný program, jehož hlavní funkcí je automatické přizpůsobení jasu a teploty barev displeje počítače aktuální denní době.
Chcete-li to provést, musíte v programu uvést svou polohu zadáním PSČ. Poté bude program schopen přesně vypočítat aktuální čas a nastavit nejvhodnější nastavení.

Jakmile je místo nastaveno, program určí přesný čas dne a zahájí odpočítávání pro změnu režimu nastavení zobrazení. V nastavení programu si můžete nastavit nejpohodlnější úroveň podsvícení pro světlé a tmavé časy dne a také rychlost přechodu z jednoho režimu do druhého (ve výchozím nastavení 60 minut).
Kromě toho vám F.lux umožňuje zobrazit náhled nastavení, která jste provedli, procházením celého denního cyklu během několika sekund.
Program má také speciální „Movie Mode“, který bude užitečný pro ty, kteří rádi sledují filmy na počítači. V tomto režimu se program pokusí zachovat rovnováhu barev a stínů, ale zároveň udělat obrázek „teplejším“.
Pokud potřebujete zapracovat na něčem, co vyžaduje přesnější barevné podání (zpracování fotografií, střih videa atd.), pak lze program na hodinu vypnout. Během této doby program nezmění nastavení zobrazení.
Správa programu je velmi snadná díky kompaktnímu a intuitivnímu rozhraní. V hlavním okně se zobrazí diagram zobrazující aktuální čas a aktuální nastavení.
Vlastnosti F.lux:

  • v závislosti na denní době mění barvu monitoru, odstraňuje zbytečné namáhání očí, udržuje „noční“ výkon;
  • určuje denní dobu ze zadaných souřadnic místa vašeho bydliště. Nabízí snadný způsob, jak zjistit svou polohu prostřednictvím online služby Mapy Google;
  • můžete program dočasně pozastavit a sledovat filmy nebo upravovat obrázky;
  • Další nastavení minimální a maximální teploty barev.

Pokud často pracujete v noci nebo brzy ráno a jste líní nebo unavení z ručního upravování nastavení monitoru, stáhněte si a nainstalujte F.lux.

Níže si můžete stáhnout program F.lux verze 4.131

Program nabízí několik jednoduchých nastavení, která se týkají volby limitů barevné hodnoty od 2700 K (rozhodně teplá) do 6500 K (extrémně studená hodnota) a intervalů, ve kterých se budou odstíny měnit. Teplotu si můžete nastavit sami, buď pomocí některého ze standardních profilů, nebo nastavením parametrů ručně.

26. června 2024 0
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný