FreePrograms.me

Zakázat umístění ve Windows 11

Nechcete, aby Windows 11 zjišťoval vaši polohu? No, stejně jako na mobilu Zařízení Android a iOS, operační systém společnosti Microsoft vám poskytuje možnost tuto komunikační službu jednoduše a rychle deaktivovat.


Vůbec nezáleží na tom, proč chcete tuto funkci zakázat, je důležité si ujasnit, že zakázání polohy na počítačích se systémem Windows 11 může způsobit problémy.

V čem přesně jsou problémy? No, nebudete moci získat informace o tom, kde jste, a některé aplikace mohou selhat (pokud tuto funkci používají).

Jak vypnout umístění v systému Windows 11


Než vám ukážeme kroky, které musíte provést, je důležité si ujasnit, že k vypnutí polohy není nutné aktivovat systém Windows 11. Doporučujeme také vypnout polohu pro některé aplikace, protože to způsobí méně konfliktů při používání systému Windows 11 na vašem počítači.

  

  1. Nejprve budete muset do vyhledávacího pole zadat slovo „Nastavení“. Zobrazí se okno s několika možnostmi, klikněte na „Nastavení“ a poté na „Otevřít“.
  2. Jakmile budete v okně Nastavení, budete muset přejít na kartu Soukromí a zabezpečení.
  3. Poté přejděte do sekce "Umístění".
  4. Jako poslední krok klikněte na tlačítko vedle Polohové služby, tím zajistíte, že žádná aplikace nebude mít přístup k vaší poloze.


V případě, že vám počítač neumožňuje vypnout určování polohy, budete se muset do Windows 11 přihlásit jako správce. Vše záleží na tom, jak je nakonfigurován uživatel, přes kterého počítač používáte.

Máte-li k tomu nějaké dotazy, můžete je zanechat v poli komentářů. Doporučujeme vám stáhnout si nejnovější aktualizace systému Windows 11, protože tato funkce může být „skrytá“, pokud je software ve vašem počítači zastaralý. Možná budete také potřebovat vědět jak upravit rozlišení obrazovky.

21. dubna 2023 8
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Tulipán
    Tulipán
    3. prosince 2023 23:19
    Skvělý článek, vše přehledně napsané i pro blbce.
  2. Stasone
    Stasone
    5. prosince 2023 15:17
    Vždy vypínám svou polohu, aby mě fbi nenašel
  3. Tulipán
    Tulipán
    5. prosince 2023 22:03
    Ochladit! Vše mi vyšlo, lokaci jsem vypnul.
  4. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 12:26
    Líbilo se mi, jak bylo vše srozumitelně vysvětleno, bylo snadné polohu vypnout 
  5. Basketball
    Basketball
    6. prosince 2023 17:34
    Vše bylo srozumitelně vysvětleno, děkuji za potřebné informace