FreePrograms.me

Workrave 1.10.51.1

Workrave je bezplatný software pro léčbu zranění z nadměrného používání. Je navržen tak, aby zabránil uživatelům počítačů v rozvoji RSI, jako je syndrom karpálního tunelu nebo krátkozrakost. Program automaticky uzamkne obrazovku a ukáže svého maskota – slečnu Workrave, která vám navrhne protahovací cviky, připomene vám pauzu nebo dokonce na chvíli odstoupíte od počítače. Pokud hledáte levnou alternativu k stojícímu stolu, Workrave by mohl být pro vás. 

Workrave pravidelně připomíná uživateli, aby si udělal přestávku. Během přestávky se doporučuje cvičit paže, oči, spodní část zad atd. Podrobné nastavení programu umožňuje nastavit pracovní dobu a tři typy přestávek.
Četnost přerušení závisí na aktivitě vstupních zařízení; Pokud během doby přestávky není žádný vstup, čas zbývající do přestávky se vynuluje.
Workrave umí uzamknout obrazovku a klávesnici. Workrave lze ovládat po síti – například pro ovládání dětských přestávek v počítačových hrách nebo pro příjem zpráv o přestávkách na více počítačích.
Po určité době vám budou dávat nejrůznější upomínky, řekněme, že si potřebujete odpočinout, pokud se rozhodnete ignorovat všechny nabídky, pak vám program může dát jednu temnou, například může zablokovat přístup k počítači pro chvíli, to vše lze nakonfigurovat v parametrech.

Workrave nabízí také velké množství cviků pro relaxaci, budete muset zaměřit zrak, procvičit svaly krku a prstů, obecně udělat vše pro to, aby sezení u počítače bylo méně bolestivé. Mezi výhody stojí za zmínku přítomnost ruské podpory, bez které nebylo tak pohodlné provádět cvičení, jednoduché rozhraní, krásná ovce ležící na břiše a minimální spotřeba systémových prostředků.

Workrave verzi 1.10.51.1 si můžete stáhnout níže

Program pomáhá při prevenci a léčbě syndromu karpálního tunelu a zmírňuje celkové svalové napětí.
26. června 2024 0
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný