FreePrograms.me

Libre Office 24.2.3

LibreOffice je bezplatná sada kancelářských aplikací. Jedná se o open source, plně zpětně kompatibilní a lze jej snadno integrovat do libovolného z mnoha operačních systémů včetně Windows, Linux, stejně jako Android, iOS a dokonce i Mac OS. Program je volně šířen a distribuován za podmínek OSI. LibreOffice má všechny funkce moderního kancelářského softwaru, včetně podpory formátů Microsoft Office a neomezených možností úpravy dokumentů. Podporuje Open XML, DOC, PPT, XLS, TXT a další formáty, umí pracovat v dávkovém režimu, má vestavěný editor vzorců, umí vyhledávat a nahrazovat a mnoho dalšího.

Softwarový produkt byl vytvořen s podporou jednotlivců a organizací, a proto je distribuován jako open source. Uživatelé mají právo stáhnout a používat kancelářský balík pro PC pro soukromé, vzdělávací, nekomerční použití Uživatel bude při své práci potřebovat následující funkce:

  • vytvořit dokument pomocí textového nebo tabulkového procesoru;
  • upravit soubor;
  • přidávat a zobrazovat prezentace;
  • používat editor vzorců a vektorový grafický editor;
  • vytvořit DBMS;
  • importovat soubory s příponou PDF;
  • podpora písem OpenType, typografie a složitého psaní;
  • použít pokročilého návrháře sestav atd.

Vývojáři přeložili program do 30 jazyků. Uživatel má právo stáhnout si LibreOffice a přizpůsobit si rozhraní pracovního prostoru pomocí vlastních ikon a motivů designu. Podle průzkumů se program neustále vyvíjí, zdokonaluje a je volnou konkurencí kancelářského balíku Microsoftu. Vývojáři dosáhli profesionálního vzhledu dopisů, brožur, technických výkresů a diagramů, finančních zpráv a marketingových prezentací.

LibreOffice, stejně jako Apache OpenOffice, byly dříve součástí stejného projektu, konkrétně OpenOffice.org. V důsledku nesouhlasu s politikami společnosti Oracle ohledně projektu OO.org (OpenOffice.org) získaného od Sun Microsystems se přední vývojáři OpenOffice rozhodli vytvořit neziskovou organizaci The Document Foundation, aby pokračovali ve vývoji OO.org. , ale bez účasti Oracle . Projekt se jmenoval Libre Office a stal se nejúspěšnější plnohodnotnou větví (forkem) OpenOffice.org, která nakonec v mnoha ohledech předčila svého „progenitora“.

Softwarový balíček z Libre Office verze 24.2.3 si můžete stáhnout níže

LibreOffice se rychle vyvíjí a zdokonaluje a v této fázi je to možná nejlepší bezplatná sada kancelářských aplikací, která by mohla konkurovat a fungovat jako alternativa ke komerčnímu Microsoft Office. 

05. června 2024 0
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný