FreePrograms.me

CrystalDiskMark 8.0.4

CrystalDiskMark je malý bezplatný program určený pro srovnávací analýzu (testování) výkonu počítačových pevných disků. Umožňuje měřit rychlost čtení a zápisu dat.

Princip fungování programu je jednoduchý: po spuštění testu se na disk několikrát zapíše soubor určité velikosti (od 50 MB). To umožňuje aplikaci CrystalDiskMark měřit rychlost zápisu a čtení na HDD nebo SSD. Na základě akcí provedených při zápisu souboru nástroj identifikuje průměrný indikátor pro zobrazení konečného výsledku.

Existuje přenosná verze nástroje, která umožňuje provést test rychlosti bez instalace programu v systému Windows. Nástroj nevyžaduje aktivační klíče.
Program provede několik cyklů zápisu testovacího souboru s náhodným obsahem na disk a zobrazí maximální rychlost čtení a zápisu.
CrystalDiskMark lze použít jak pro ověření shody s výrobcem udávanou rychlostí čtení a zápisu před zakoupením nového disku nebo paměťové karty, tak pro posouzení stavu používaného paměťového média.

Stáhněte si CrystalDiskMark 8.0.4 níže

Program umožňuje konfigurovat některé parametry testování, jako je velikost testovacího souboru, počet front a vláken, doba pauzy mezi testy a počet opakování každého testu. Získané výsledky lze zobrazit v MB/s, GB/s, IOPS a mikrosekundách.

08. března 2024 0
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný