FreePrograms.me

Rufus 4.4

Rufus je program pro vytváření bootovacích flash disků. Slouží například k instalaci nového operačního systému. Mezi další využití patří obnova dat po selhání pevného disku nebo skenování virů, když se váš systém nespustí kvůli malwaru.

Rufus je malý nástroj pro formátování a vytváření bootovacích USB disků, stejně jako USB klíčů a paměťových karet. Na rozdíl od podobných programů, Rufus funguje mnohem rychleji a bude užitečné v případech, kdy:

  • potřebujete vytvořit instalační médium USB s načítáním obrazů ISO (Windows, Linux, UEFI atd.)
  • musíte pracovat na zařízení, které nemá nainstalovaný operační systém
  • je potřeba flashnout BIOS nebo vytvořit jiný firmware z DOSu
  • potřebujete spustit nízkoúrovňové nástroje.

Rufus se může hodit, když potřebujete pouze naformátovat USB disk, nainstalovat OS na počítač, který nemá CD/DVD-ROM mechaniku, nebo když potřebujete dočasně zavést operační systém bez úmyslu skutečně instalovat média. To může být velmi užitečné, když jste na cestách nebo potřebujete přístup k operačnímu systému z dočasného izolovaného důvodu. Aplikaci lze dokonce použít k flashování firmwaru do BIOSu nebo jiných destinací jednoduše pomocí DOSu.

Rufus verze 4.4 si můžete stáhnout níže

Mimo jiné si pomocí Rufus můžete stáhnout oficiální ISO obrazy různých verzí operačních systémů Windows 11/10/8.1.
Program se velmi snadno používá, má standardní i pokročilé možnosti konfigurace a je vhodný pro uživatele s jakoukoli úrovní počítačových dovedností. 



24. února 2024 0
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný