FreePrograms.me

Stáhněte si NASM 2.14

NASM (Netwide Assembler) je skutečně bezplatný assembler určený pro architekturu Intel x86. Používá se k psaní programů, které běží na 16-, 32- a 64bitových procesorech.

funkce

NASM umožňuje kompilovat programy pro různé operační systémy určené pro procesory kompatibilní s architekturou x86. To znamená, že pokud používáte jeden operační systém, můžete bez problémů zkompilovat spustitelný soubor pro jiný systém.

 

Procesy

Proces kompilace programu pomocí NASM se skládá ze dvou fází: sestavení a propojení. Ve fázi sestavení je zdrojový kód programu převeden na objektový kód, který obsahuje strojový kód a data odpovídající zdrojovému kódu, ale identifikátory (proměnné, symboly) ještě nejsou spojeny s konkrétními adresami paměti.

Soubory

Spojovací fáze spojuje identifikátory definované v hlavním programu s identifikátory definovanými v jiných modulech. Poté jsou všem identifikátorům přiřazeny konečné adresy paměti nebo jsou dynamicky přidělovány. Výsledkem je spustitelný soubor, což je program připravený ke spuštění na cílovém systému.


Všichni uživatelé našich stránek si budou moci stáhnout tento program z oficiálních zdrojů bez virů a dalších nástrojů.

Aplikaci si můžete stáhnout z následujícího odkazu:

NASM poskytuje flexibilitu a kontrolu nad procesem vývoje programu v assembleru, což umožňuje programátorům plnou kontrolu nad strojovým kódem a systémovými prostředky. Je široce používán pro vývoj nízkoúrovňových programů, ovladačů, operačních systémů a dalších aplikací na systémové úrovni, kde je vyžadována přesná kontrola hardwaru a paměti.

 

29. prosince 2023 1
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. APMATYPA
    8 Leden 2024 16: 18
    Páni! Toto je velmi zajímavý článek, doslova jsem v něm studoval aplikaci zevnitř)