FreePrograms.me

Je možné zakázat Cortanu ve Windows 10,11


Cortana neuspěla jako její konkurenti. Místo toho asistent jednoduše sedí na našich počítačích, shromažďuje data a načítá systémové prostředky, aniž by za to něco dával. Většina uživatelů jej nepoužívá denně kvůli jeho neúčinnosti a Windows si toho všiml: nejnovější aktualizace Windows 11 značně usnadnila deaktivaci Cortany. Podívejme se, jak program trvale zakázat.

Před provedením větších změn v počítači se doporučuje vytvořit bod obnovení systému, aby bylo možné opravit všechna poškození.

Vytvořte bod obnovení


Návod, jak na to:
Ve vyhledávacím poli v pravém dolním rohu vyhledejte „obnovení systému“. Zvolte vytvoření bodu obnovení. Klikněte na Konfigurovat > Povolit ochranu systému > Použít > OK > Nový > Pojmenujte soubor aktuální datum. Pokud váš počítač není poškozen, nebudete potřebovat přístup k souboru pro obnovení. Nejlepší možností je nechat jej nedotčené, protože obnoví počítač do stavu, v jakém byl v daný den vytvořit bod obnovení systému. Pokud jej však potřebujete obnovit, k souboru pro obnovení systému se dostanete takto: Ve vyhledávacím panelu v pravém dolním rohu vyhledejte „obnovení systému“. Zvolte vytvoření bodu obnovení. Klikněte na Obnovení systému > Další > Vyberte soubor > klikněte na Další.

Jak odebrat Cortanu v systému Windows 10


Existuje několik možností, jak to udělat, vše závisí na vašem používání počítače a technických zkušenostech, abych tak řekl, na úrovni uživatele. Ukážeme vám nejjednodušší způsob: skryjte pouze Cortanu z hlavního panelu, aniž byste ji smazali: Klepněte pravým tlačítkem myši na hlavní panel v dolní části obrazovky> klepněte na Zobrazit Cortanu. Teď je v nedohlednu!
Úplné zakázání Cortany: Klepněte pravým tlačítkem na hlavní panel v dolní části obrazovky > klepněte na Správce úloh > Další podrobnosti > Přejděte na kartu Spustit> Vyberte Cortana > Zakázat. 

Zakažte Cortanu ve Windows 11


V této verzi není software Cortana povinnou součástí operačního systému, jako tomu bylo v předchozích verzích. Zastavení automatického spouštění Cortany při spuštění: Klepněte pravým tlačítkem na Start > Nastavení > Aplikace > Aplikace> Aplikace a funkce > Přejděte dolů na Cortana nebo hledejte ve vyhledávací liště > Klepněte na ikonu tří teček> Pokročilé > Přejděte dolů na Přihlášení > Vypnout.
Pokud potřebujete deaktivovat Cortanu trvale: Klikněte pravým tlačítkem na hlavní panel v dolní části obrazovky> klikněte na Správce úloh> Další podrobnosti> Přejděte na kartu Po spuštění> vyberte Cortana> Zakázat.


02. dubna 2023 3
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Stasone
    Stasone
    5. prosince 2023 15:30
    Užitečný článek, díky freeprogramům za to
  2. Tulipán
    Tulipán
    5. prosince 2023 22:11
    Jako vždy je článek psán jednoduchým a srozumitelným jazykem. Děkuju.
  3. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 12:34
    Často jsem nechápal, proč byl můj disk načten rychlostí 100, ale po vypnutí cortany tento problém zmizel