FreePrograms.me

Instalace písem ve Windows 10


Buďte kreativní a dejte svému dokumentu nebo designu webových stránek jedinečný vzhled.

Přidejte písma a poté je použijte ve Wordu, PowerPoint nebo jiných programů je v zásadě docela jednoduché: řekneme vám, kde najít vhodná písma a jak je do Windows 10 nainstalovat.

Jak najít nejlepší bezplatná písma


Pokud hledáte kvalitní bezplatná písma, najdete je mimo jiné na Google Fonts. Zde Google poskytuje více než 1 písem zdarma. Máte možnost vyzkoušet, která písma spolu dobře fungují, například pokud chcete nastavit různá písma pro nadpis a hlavní text. Google Fonts má to správné písmo pro téměř jakoukoli aplikaci, ať už navrhujete typografii v responzivním webovém designu nebo chcete vylepšit dokument aplikace Word.

Chcete-li trénovat své oko na vhodná písma a kombinace písem, je užitečné podívat se na to, jak je konstruována typografie úspěšných webových stránek. Plugin prohlížeče WhatTheFont vizuálně zobrazuje všechny informace o písmu a velikosti písma přímo v браузере.

V případě digitálních písem se osvědčily především formáty OTF a TTF. Pokud jste našli, stáhli a rozbalili písmo, je docela možné, že je ve složce přítomno jako soubor OTF i soubor TTF. V tomto případě nainstalujte písmo OTF. Toto je novější formát (vyvinutý společnostmi Microsoft a Adobe). Soubory OTF jsou kompaktnější než soubory TTF a zároveň poskytují více funkcí.

Dejte pozor, abyste nenainstalovali obě verze stejného písma. V opačném případě může dojít k chybám vazby a zobrazení.

Instalace písem: Vysvětleno krok za krokem


Zatímco ve Windows XP a starších verzích jste museli fonty instalovat těžkopádně přes složku Fonts, ve Windows 10 vyžaduje instalace fontů jen pár kliknutí. Stažená písma lze rozbalit, nainstalovat a používat přímo během několika sekund. Ve třech krocích můžete dát své kopii a návrhu webu zcela nový vzhled.

Krok 1: Rozbalte písmo ve Windows 10


Jakmile písmo vyberete a stáhnete, bude zkomprimováno jako soubor ZIP ve složce se staženými soubory. K rozbalení souboru budete potřebovat balicí program jako např WinZip nebo WinRAR.

Pokud máte nainstalovaný balicí program, vyberte zabalený font kliknutím pravým tlačítkem myši a poté vyberte "Extrahovat do...". Výsledkem je vytvoření stejnojmenné složky obsahující rozbalená písma. Poklepáním na složku ji otevřete.



Krok 2: Otevřete informační okno a spusťte instalaci


V otevřené složce vyberte písmo, které chcete znovu nainstalovat, dvojitým kliknutím na něj. Otevře se informační okno, ve kterém můžete vidět vzhled písma v různých velikostech bodů a aktuální verzi písma.

V levém horním rohu jsou dvě tlačítka, která umožňují buď vytisknout recenzi, nebo nastavit písmo. Kliknutím na tlačítko "Instalovat" zahájíte proces instalace. Po několika sekundách systém Windows 10 nainstaluje písmo a automaticky jej umístí do složky „C:/Windows/Fonts“.

новый шриф на виндовс 10



Krok 3: Změňte písmo v požadované aplikaci (příklad: Word)


Nyní otevřete aplikaci (zde:Microsoft Word  ), kam chcete přidat nové písmo. Vyberte text, který chcete upravit, a zadejte název nového písma do pole Písmo na kartě Domů. Pokud Windows 10 písmo nainstalovalo správně, můžete jej nyní vybrat a tím změnit vzhled textu dle vašeho přání.

Смена шрифта на ворде

To je vše! Doufám, že pro vás byly informace užitečné!

21. srpna 2022 4
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Tulipán
    Tulipán
    3. prosince 2023 23:31
    Informace byly více než užitečné, děkujeme za ně.
  2. Stasone
    Stasone
    5. prosince 2023 15:49
    Vybral jsem pár skvělých písem, toto jsou moje nejlepší písma
  3. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 12:43
    Pamatuji si, jak jsem si písmo nainstaloval a tak se mi líbilo, doporučuji vám stáhnout si nové písmo pro Windows
  4. Basketball
    Basketball
    6. prosince 2023 18:30
    Fonty jsem nainstaloval velmi rychle a snadno, líbilo se mi to, doporučuji!