FreePrograms.me

Dedikovaný server. Kde si půjčit?

Dedikované servery slouží přesně definovanému účelu. Server je určen pro jednu síťovou službu nebo několik nepřetržitě běžících služeb. S dedikovaným hostingem je zařízení poskytováno pouze jednomu klientovi. Sdílený hosting na druhé straně kombinuje mnoho jednotlivých webových stránek na jednom fyzickém (hardwarovém) serveru. Dedikovaný server se doporučuje, pokud webový projekt vyžaduje příslušné zdroje poskytované odpovídajícím serverem. Nejvýraznější jsou však připojení k internetu, výkon procesoru a velikost RAM. Právě proto, že tyto zdroje nejsou alokovány, má dotčený projekt dostatek rezerv. Tyto rezervy jsou potřeba, když se odehrává tolik zásahů najednou a server musí nejen procházet web, ale také zpracovávat více databázových dotazů a výpočetní režii současně. 



Jsou servery hardwarové nebo softwarové? K čemu je dobrý server? A obecně: co je to server? Pokud jste o tom všem někdy dříve tajně přemýšleli, jste na správném místě! V našem průvodci kromě definice serverů najdete mnoho dalších vysvětlení běžných typů serverů a modelu klient-server. Začněme s velkou serverovou multiplikační tabulkou!

 

Definice: Co je to server?


Termín server pochází z anglického slovesa sloužit. Server tedy v podstatě není nic jiného než sluha, který poskytuje různé zdroje. Podle toho, jaké zdroje nebo zdroje jsou použity. Funkce jsou takové, server má specifické jméno. Když například posíláme e-mail, funguje to pouze kvůli poštovnímu serveru.

Pojďme si stručně shrnout základní rychlá fakta o serverech:

  • Neexistuje žádný server. Zpočátku „server“ znamenal hardware ve formě kalkulačky. Mezitím jsou různé softwarové programy také považovány za servery.
  • Servery jsou připraveny pracovat nepřetržitě. Proto i ve 4 hodiny ráno v bezesných nocích můžete zabít čas na VKontakte, Instagramu a Spolužáci. nebo poslat email.
  • Server jako poskytovatel služby vždy čeká na požadavky od tzv. klienta. Pokud například chcete vytisknout dokument z notebooku, klientem je váš počítač. Odešle požadovaná data jako požadavek na tiskový server, který poté vydá příkaz k tisku.


To, že příslušné servery dělají, co mají, je založeno na principu přenosu dat. To, jak jsem řekl, se děje mezi klientem a serverem.

Model klient-server: co je klient?


Klient je - velmi zhruba řečeno - program nebo zařízení, které dává serveru pokyn, aby provedl příkaz. Tento klient může být něco jako webový prohlížeč, který používáme k surfování na internetu. Samozřejmě, ale serverový software komunikuje nejen s jedním klientem, ale s mnoha klienty současně. Vy jako uživatel/uživatel z toho obvykle nic nezískáte (pokud není server přetížený apod.).

ZJEDNODUŠENĚ JSOU KLIENT A SERVER V NÁSLEDUJÍCÍM VZTAHU:
Klient:
aktivně podává žádost
Server:
odpovídá na tuto žádost


Podle toho, jakou funkci chcete řešit (provoz e-mailů, procházení, ukládání souborů, игры, ...), spojení mezi klientem a serverem vyprší podle specifického protokolu. Tito dva musí mluvit stejným jazykem, abych tak řekl.



Jak si takovou službu pronajmout?



Dedikované servery k pronájmu a za zvýhodněné ceny jsou k dispozici v DataHata!
Dobrý server hosting nemusí být drahý. V datovém centru Data Hata přitom vždy najděte vhodný dedikovaný kořenový server, dle odkaz. Pokud chcete provozovat server pro poštovní server, databázový server nebo webový server nebo jen chcete zálohovat svá data na internetu, použití levného kořenového serveru z hostingu datahata.by nebude problém. Dedikované servery nabízené současně jako kořenové servery vám umožňují rychle implementovat požadovanou platformu a současně ovládat vaše data. Servery jsou umístěny výhradně ve střediscích zpracování dat na území Běloruské republiky ve městě Minsk. Rychlé nasazení serveru vám umožní okamžitě začít surfovat po internetu na vyhrazeném serveru.

Zde naleznete naše nabídky na pronájem dedikovaného serveru a hlavně za rozumné ceny přímo od poskytovatele.

11. července 2022 5
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Stasone
    Stasone
    5. prosince 2023 16:06
    Doporučuji všem, aby si ode mě půjčili servery, jsou nejlepší
  2. Tulipán
    Tulipán
    5. prosince 2023 22:28
    Děkujeme za všechny vaše články a aplikace. Vždy se těším na nové.
  3. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 12:50
    Moje servery byly zakoupeny v Moskvě, velmi mi pomáhají, podporují některé služby, děkuji za tuto příležitost
  4. Basketball
    Basketball
    6. prosince 2023 21:18
    Hodně mi pomohlo zveřejnit můj účet, děkuji za článek, velmi mi pomohl
  5. Filimon
    6. prosince 2023 23:17
    Toto téma teprve začínám studovat, takže tento článek je právě pro mě. Děkuju.