FreePrograms.me

Windows Server OS – k čemu slouží?

Samotný Windows Server je navržen pro instalaci na serverový počítač. Je uzpůsoben pro hardware takového počítače. Je také optimalizován pro práci na něm. Ve srovnání s jinými servery OS Windows Server Vyniká tím, že má mnoho funkcí a možností. Pravda, také to není levné. Tento operační systém umožňuje přihlášení více uživatelů současně. To se provádí z místní sítě. To se může hodit, když potřebujete poskytnout přístup k internetu přes jeden server a ne z každého počítače.



Serverový OS společnosti Microsoft má navíc mnoho bezpečnostních funkcí. Zabezpečení síťových dat je zajištěno na slušné úrovni. Kromě běžného nastavení zabezpečení je zde zabudovaný antivirus, který poskytuje ochranu před spywarem a nebezpečným softwarem.


Tento OS umožňuje výměnu síťových karet bez vypnutí počítače. Totéž platí pro RAM. To je praktické, když potřebujete vyměnit síťovou kartu nebo RAM bez přerušení provozu serveru. Vzdálená plocha může využívat technologii OpenGL. To se hodí, když potřebujete zajistit práci s grafikou. Moderní serverové operační systémy od společnosti Microsoft mají nainstalovaný virtuální síťový řadič. To je výhodné při práci s virtuálními sítěmi.


Moderní verze systému Windows Server zahrnují Credential Guard. Objevil se ve verzi Windows Server 2016. Také ve stejné verzi Windows Server se objevil plný Windows Defender. Chrání operační systém před viry a jinými hrozbami. Z hardwarových možností lze jmenovat pokročilé možnosti pro práci s RAM. Takový serverový OS může spravovat několik terabajtů RAM. RAM je potřeba pro běh různých aplikací. Aplikace do něj ukládají svá data.


Velké množství paměti RAM umožňuje spouštět mnoho aplikací současně. To je také důležité pro připojení velkého počtu hostujících OS. Každý hostující OS může obvykle využívat část paměti RAM serveru. Pokud množství paměti RAM nestačí, nemusí server nebo hostující OS fungovat správně.


Za pozornost také stojí skutečnost, že takový OS vám umožňuje spravovat několik stovek logických procesorů. To je nezbytné pro práci s mnoha hostovanými operačními systémy. Zároveň může každý OS provádět své vlastní operace na serverovém systému. Současně může serverový OS řídit provoz hostujícího OS. V současné době vám Windows Server umožňuje spravovat poměrně velké množství paměti RAM pro virtuální počítač. To může být nutné, když se hostující OS používá jako virtuální stroj a provádí své operace. Virtuální stroj může současně využívat desítky virtuálních procesorů. To je nezbytné pro mnoho výpočetních operací.

Windows Server má v podstatě mnoho možností, pokud jde o práci s hardwarem. Díky tomu je nepostradatelný pro servery velkých i malých podniků. Může být také instalován ve škole, univerzitě atd.

28. června 2022 3
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Stasone
    Stasone
    5. prosince 2023 16:10
    Program je dobrý, přišel nám do kanceláře na serverový počítač
  2. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 12:53
    Tento program se vždy používá v mých rozvodnách se servery na počítačích, je to velmi pohodlné
  3. Basketball
    Basketball
    6. prosince 2023 21:23
    Program jsem si stáhl rychle a zdarma, vše funguje dobře