FreePrograms.me

Základní nastavení serveru Plex

Основная настройка сервера Plex

Kolik kvalitních filmů se vejde do vašeho počítače? 100, nebo možná 50? Pro některé bude toto číslo ještě větší a pro jiné menší. Proč ale zaplňovat paměť počítače takovými soubory, když to vše lze uložit na speciální servery. A jedním z těchto serverů je Plex. Plex Server vám pomůže uspořádat vaši sbírku médií. A můžete k němu přistupovat odkudkoli na planetě za předpokladu, že máte přístup k internetu. Tento server funguje ve spojení se všemi populárními operačními systémy pro počítače a dokonce i s mobilním operačním systémem Android.

Pojďme k instalaci a konfiguraci tohoto serveru. Nejprve si budete muset stáhnout instalační program. Poté jej nainstalujeme. Odkaz najdete na konci tohoto článku. Po instalaci jej spustíme a vidíme, že se v zásobníku objeví ikona Plex.

Pro větší funkčnost bude na konci článku odkaz na agenta Kinopoisk, kterého je potřeba stáhnout a nahrát na C:\Users\%Users%\AppData\Local\Plex Media Server\Plug-ins. To zajistí, že veškeré informace o aktuálních filmech, televizních seriálech a podobném obsahu budou pocházet z Kinopoisku.

Dále otevřete libovolný prohlížeč a přejděte na adresu 127.0.0.1:32400/web. Toto je webové rozhraní serveru Plex a je zatím prázdné. Zaškrtnutím políček souhlasíte s podmínkami a klikněte na „další".


Název vašeho počítače se zobrazí v levém horním rohu okna. Ve stejné nabídce můžete vidět ikonu plus. Musíte na něj kliknout a poté se dostanete do okna pro přidání obsahu do knihovny. V první řadě je lepší přidávat pouze filmy. Po výběru filmů v prvním odstavci vybereme název sekce. Zde vybereme jazyk sekce.


Následuje bod, kdy vybereme složku s filmy. Zde je důležité mít na paměti, že film musí mít přesný název. Pokud je název nesprávný, server Plex nesprávně poskytne informace o filmu.

Dále nás zajímá sekce "Dále". Zde vybereme agenta KinopoiskRu. Poté klikněte na položku "Přidat do knihovnyBěhem několika minut se filmy objeví v knihovně s připravenými plakáty a informacemi.

Poté se objeví vaše sbírka filmů, která bude vypadat nějak takto.
Tím je základní nastavení serveru Plex dokončeno. Ale nezapomeňte, že má mnoho dalších funkcí.https://plex.tv/

Stáhněte si zdarma instalační program Plex


Stáhněte si program z oficiálních stránek https://plex.tv

Stáhněte si Kinopoisk agent zdarma


Stáhněte si program z oficiálních stránek https://github.com/amirotin/Kinopoisk/archive/master.zip

18. května 2016 1
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 21:53
    Skvělý program pro sledování filmů a seriálů, stáhněte si ho, nebudete litovat