FreePrograms.me

Proč nefunguje tlačítko „Rozšířit hlasitost“ v nástroji diskmgmt.msc Windows 10?

Integrovaný nástroj pro správu disků ve Windows 10 má horší funkčnost další správci svazků, ale je vhodný pro běžnou změnu velikosti oddílu. Tuto operaci lze provést příkazem „Rozšířit hlasitost" (zvětší se velikost) nebo "Zmenšit objem"(velikost se zmenšuje). Existuje však několik omezení.

Můžete například rozšířit místo na disku oddílu pomocí místa, které neprošlo operací přidělení a které by mělo být umístěno na správné části média. V opačném případě nebude tlačítko pro rozšíření hlasitosti v kontextové nabídce označeného oddílu fungovat. Existuje také několik dalších důvodů, které brání rozšíření svazku.



Nepřidělená oblast nesousedí napravo od rozšiřovaného svazku



Zvětšení velikosti svazku ve standardním nástroji Windows je povoleno pouze přidáním nepřiděleného místa. Musí se však nacházet na pravé straně upravované sekce a také v blízkosti jejích hranic. Pokud například rozšíříte systémový svazek písmenem C, budete muset vymazat logický oddíl D. Pokud jej zmenšíte, volné místo se objeví na pravé straně "ředidlo» prvek, nesousedící s limitem jednotky C.

Pokud plánujete vytvořit další oblast na logickém oddílu na úkor svazku se soubory Windows, pak nelze provést ani tuto operaci: v nástroji pro správu pevného disku se nepřidělené místo objeví nalevo od prostoru s písmeno D, což umožňuje rozšířit úložiště pouze o soubory, které podporují provoz OS.



Systém souborů rozšiřitelné jednotky není podporován



Je také nemožné přidělit jinou velikost svazku v nástroji pro správu disků, když nemá NTFS, ale systém souborů, který se od něj liší. Takže integrováno do "deset" Aplikace diskmgmt.msc vám nedovolí rozšířit disky naformátované na FAT32. Při změně velikosti na větší je tedy potřeba převést FAT32 na NTFS nebo na PC nainstalovat správce disků, aby se zmíněná omezení obešla.


Svazky jsou umístěny na různých fyzických pevných discích



Pokud váš počítač má alespoň dva pevné disky, oddíl se zvětšenou velikostí a nepřiděleným místem může být umístěn na různých médiích. Potom tlačítko pro zvětšení velikosti svazku nebude aktivní. A budete muset kombinovat disky pouze vytvořením softwaru pole RAID.



Výjimky z pravidel



Výše jsme diskutovali o hlavních důvodech, které brání aktivaci tlačítka „Rozšířit hlasitost“. Existují však výjimky z těchto pravidel týkajících se logických a dynamických oddílů. Pokud má váš pevný disk logický svazek s jasně modrým štítkem v nástroji pro správu, lze rozměry zvětšit použitím místa, které není přiděleno a nedotýká se hranic.

Dynamické sekce, označené v olivovém tónu, mají také své vlastní nuance. software diskmgmt.msc. Na takových objektech můžete rozšířit libovolné svazky, a to i na úkor místa na druhém fyzickém disku. Po takové operaci se objeví jediná logická mezera s jedním písmenem.

20. dubna 2022 3
Komentář
Zadejte kód z obrázku:*
Kliknutím na obrázek aktualizujte kód, pokud je nečitelný
  1. Stasone
    Stasone
    5. prosince 2023 16:23
    No, teď je vše jasné. A pak už nebylo nic jasné
  2. Diz1k
    Diz1k
    6. prosince 2023 12:57
    V článku je jasně vidět, co je vypnuto a kde a co zapnout, myslím, že tento článek mnohým pomohl
  3. Basketball
    Basketball
    6. prosince 2023 21:31
    Skvělý článek, stihl jsem díky němu hodně, doporučuji